Pierewaaien Scheveningen maakt uitsluitend gebruik van Cookies waarvoor geen toestemming gevraagd hoeft te worden.
Als u deze balk volgende keer niet meer wilt zien, kunt u op akkoord klikken.
Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken.

WIj zouden het leuk vinden, als de wandelaars een reaktie achterlaten of Foto's   Je kunt hier ook oproepen doen, bijvoorbeeld om samen naar Scheveningen te reizen, maar doe dit ruim van te voren.

Je e-mailadres mag zijn no@noreply.nl - of dat van jezelf - want daarmee kunnen anderen per e-mail direct naar jou reageren door op dat envelopje in je bericht te klikken, maar het kan ook spam opleveren.

Ook is het mogelijk je mooiste foto ('s) van de wandeling toe te voegen in dit Gastenboek. Iedereen wordt uitgenodigd om van de duin-natuur en de wandelsfeer een of meer foto's  bij te dragen. De mooiste  natuurfoto wordt als " Foto van de Maand" op de site zichtbaar. Een uitdaging voor onze amateur natuur-fotografen !  Sla de foto('s) eerst zelf op: 

- gebruik daarvoor de gratis opslag bij Myalbum.com, dat geeft een web-link naar je foto's. 

- plaats die weblink bij je gastenboek bijdrage, in het veld "Website"

- Het resultaat is dan  aan te klikken op het Huisje bij je bericht.

Mocht je deze link later willen verwijderen, dan kan dat door eenvoudig een berichtje aan ons hotmail adres te sturen.

NB.: Belangrijk bericht : . Het kan enkele dagen duren voordat je info zichtbaar wordt !

Klik hier om een bijdrage te schrijven in ons gastenboek

Henk de Koning koningboer@gmail.com https://myalbum.com/album/RyvtpVCVTWC3 16-07-2020 13:36
Foto's van zondag 12 juli 2020 wandeling Scheveningen naar Wassenaar v.v.
Henk de Koning no@reply.nl http://www.myalbum.com/album/JqRctbNonbpT 13-01-2020 12:22
PWS Nieuwjaarswandeling Scheveningen 12 januari 2020
Bij aankomst in Scheveningen eerst even over de boulevard gelopen. Ik zie dat de werkzaamheden aan de Noordboulevard bijna gereed zijn. Ik ben benieuwd wie zijn intrek gaat nemen in de verschillende ruimten. Aan het eind van de Noordboulevard wordt iets gebouwd wat op een open theater lijkt. Echt duidelijk is het niet. De ijsbaan bij de pier en de ‘Frozen Magic ijssculpturen’ zijn nog steeds aanwezig. Op het strand is het rustig. Een mooi gezicht zijn de stuifzandbanen op het strand. Even tot ‘beelden aan zee’ gelopen en wederom met bewondering naar de verschillende koperen (?) sculpturen gekeken. Bedenk het maar eens! Ook stilgestaan bij Sea Life. En het verbaast mij dat er wel 3.000 dieren te zien zijn. Het is al weer wat jaren geleden dat ik er binnen ben geweest. Een idee om met de kleinkinderen dit weer eens te gaan bezoeken. Ook even de Hema in gelopen om te kijken naar een beter regenpak. Uiteindelijk wat teleurgesteld hier weggegaan daar de regenpakpakketjes voorzien waren van het woord ‘kind’ en onbegrijpelijke maten.
Ook deze wandeling was vanwege het weer een gedenkwaardige. Het begint allemaal lekker somber, ongeveer 6 graden Celsius, stevige zuidwesten wind en hierdoor flinke golven in zee. Geen probleem op de heenweg. Toch nog bij elkaar zo’n 24/25 deelnemers tijdens deze wandeling (inclusief begeleiding). Bij navraag zelfs een mevrouw uit het ‘verre’ Veenendaal.
Wij gaan op pad met een stevige wind in de rug en op de grond de stuifzandbanen. Parmantige kleine strandlopers hebben moeite zich staande te houden in de wind bij het zoeken naar voedsel. Grappige vogeltjes. Het lopen gaat voorspoedig vanwege de harde ondergrond; afgezien dan van de moeizame bestijging van de duin bij het eerste rustpunt. Hier komen de boterhammen, bananen en snoepjes tevoorschijn. En zelfs de zon. Verwijtend wordt mijn kant opgekeken, daar ik bij het begin van de wandeling heb beweerd dat er vandaag 0 procent kans op zon is.
Hierna de duinen door en blijven stilstaan bij wat boomzwammen (tondelzwam/elfenbank en zadelzwam?) op een boomstronk en even later ook bij een mooie gele trilzwam op een met korstmossen bedekte boomtak. Even later bereiken wij Boerderij Meijendel. De kerststal is verdwenen en vanwege het aanvankelijke sombere weer is het er niet druk. Dus de bestellingen voor het versterken van de inwendige mens kosten nauwelijks tijd. Gezellig met elkaar buiten gezeten, droog en zonnig.
Om ongeveer half drie vertrekken wij weer en lopen de duinen door naar de hoge duin met het mooie uitzicht over de duinen. Hierna richting de duin waar wij bij afdaling weer op het strand komen. Alvorens dit te doen nog uitgekeken over het zonnige strand. Een mooi gezicht en zien ook nog een moedige dame in bikini op het strand. Gelet de temperatuur niet iets wat in onze groep navolging krijgt.
Op het strand aangekomen worden wij geconfronteerd met een stevige tegenwind en vanwege vloed op een zachte ondergrond. Deze combinatie maakt het teruglopen naar de pier niet tot een groot genoegen. Onderweg komen wij wat mensen tegen die zich bezighouden met vliegeren/paragliding/kitesurf. Gelet de moeite die wij hebben met de terugtocht heeft de feitelijke analyse wat die mensen precies aan het doen zijn niet onze grootste aandacht.
He, he, uiteindelijk weer bij de pier. Gelet de verrichte inspanningen en de aangeboden nieuwjaarsconsumptie is eigenlijk iedereen aanwezig in La Galleria. Ook Jan Dolk, die bij aankomst ons een voorspoedig nieuwjaar wenst.
Tot de volgende wandeling op zondag 1 maart 2020.
Henk de Koning
Aad (foto's ->) no@reply.nl https://myalbum.com/album/H4o6JmMjkzMW 13-01-2020 00:59
Vandaag begon met somber weer: stuifregen en harde wind. Rond 12 uur werd het droog maar de wind was best stevig. Zo'n windkracht 5. Toch stond er al een groep van plm 30 wandelaars te wachten aan de voet van de pier. Gezien de weersvoorspelling best een grote opkomst, zeker als je wist hoe nat en koud de kerstwandeling was geweest. Na de nieuwjaarswensen door Henk, ging de wandeling van start.
Met een flink duwende wind in de rug, werd het traject naar de duinopgang in recordtempo afgelegd en na het gezwoeg het duinpad op, was daar het uitzicht over het stand en werden natuurlijk de traditionele snoepjes uitgedeeld.
Door het duin gewandeld bereikten we Meijendel waar het een drukte van jewelste was, dollende kinderen en volle tafels. De meesten hebben buiten onder een overkapping plaats genomen op de rieten stoeltjes en een enkeling was zo gelukkig een plekje te bemachtigen bij de open haard.
De ErwtenSoep was weer bijzonder lekker ! Na deze pauze (zo'n 3 kwartier) werd de wandeling voortgezet en inmiddels bleek de grauwe lucht plaats te hebben gemaakt voor een mooie blauwe lucht en een heerlijk schijnend zonnetje. Wel bleef de wind behoorlijk stevig en het draaien naar het westen, bleef helaas uit. Dat hebben we geweten bij de strandopgang, daar kregen we de wind van voren en het vereiste driftig doorstappen met in de verte het beloofde eindpunt, de Pier, badend in het zonlicht.
Na terugkomst op het startpunt werd iedereen uitgenodigd voor de nieuwjaarsdrink, welke door Pierewaaien werd aangeboden. En natuurlijk was dat weer bij het Italiaanse Restaurant La Galleria.
Zoals dat gaat, de gesprekken komen los en het bleek erg gezellig te worden. Er werd wat gepolst of er animo was om gezamelijk te eten en de keuze viel op The Big Bell, 100 stappen verderop.
Een hongerige groep is daar neergestreken en ook daar werd het gezellig, zodat we kunnen spreken van een geslaagde Nieuwjaarswandeling met toch nog prachtig weer !
Henk de Koning https://www.myalbum.com/album/aAVDahTLyqTW 23-12-2019 04:54
Een kerstwandeling met ondanks de weersverwachting toch nog 19 deelnemers. Op de heenweg wat regen, wind in de rug en een temperatuur van ongeveer 10 graden. Geen zon. Bij Boerderij Meijendel stond weer de traditionele kerststal. Altijd weer leuk om te zien. Het type weer heeft een directe relatie met het aantal bezoekers aan Boerderij Meijendel. Daarom niet in de wachtrij bij het Het bestellen van de hapjes en drankjes. De terugweg was pittig, veel regen en wind. De laatste wakkerde met name op het strand tot stormkracht aan. Buienradarfoutje. Wij waren blij dat wij uiteindelijk weer beschut bij de pier stonden. John hebben wij gemist vandaag, maar die kwam ons begroeten bij aankomst. Hierna zijn de meesten meegegaan naar La Galleria en daar met z'n allen nog wat gedronken. Deze pierewaaienwandeling zullen wij qua weer niet snel vergeten. Nogmaals iedereen prettige kerstdagen en jaarwisseling en een voorspoedig nieuwjaar met vele pierewaaienwandelingen. De eerste is al weer over 3 weken op zondag 12 januari 2020.
Irine 17-12-2019 09:53
Dank voor de foto's Peter
Albert albertvanes19@gmail.com 17-11-2019 02:45
3 november weer meegelopen.
Ondanks de weersvoorspelling van regen viel dat erg mee: prima herfstweer.
Leuk om met `oude bekenden' bijgepraat als met de singles uit Breda kennis gemaakt te hebben. Bedankt. Tot de volgende keer! Albert
Peter https://myalbum.com/album/C4u5oU7LuXdU 13-11-2019 21:28
Zondag 3 november weer lekker gewandeld in de regen, maar toch zoals altijd weer leuk !
Na afloop is Han in het zonnetje gezet omdat hij terugtreed als voortrekker van het Pierewaaien. Bedankt Han !
Als je klikt op het huisje in de kop van dit bericht, opent er een foto die is genomen nabij boerderij Meijendel. Hoop ik.
Aad https:// 04-11-2019 11:23
Hallo wandelaars !
Ik heb nog overwogen om mee te wandelen maar het weer wat voorspeld werd, hield me er vanaf. Misschien viel het allemaal best mee en heb ik het duinbos in de mooie herfstkleuren gemist. Omdat het wandelen altijd doorgaat, ben ik benieuwd hoe het geweest is deze herfstwandeling ?
Misschien een paar leuke fotos er van als bijdrage ?
Irine Irine@upcmail.nl 16-06-2019 16:09
Het werkt hoor Han, de link van het huisje. Leuke foto's, bedankt!
Han https://myalbum.com/album/CvkSn3E2mMe8 10-06-2019 09:10
We hadden een gezellige Pinksterwandeling waarmee tegelijkertijd ons 30 jarig bestaan werd gevierd. Er werd een kleine attentie uitgedeeld en de organisatie gaf een rondje in ons vaste café aan de Boulevard. Met een flinke groep zijn we ook nog gaan eten bij het nieuwe restaurant Zilt aan het eind van de Pier. Hierbij als experiment een paar foto's daarvan. Als je klikt op het huisje in de kop van dit bericht, wordt je doorverbonden naar de foto's. Hoop ik.
<< Vorige pagina
11-20 van de 61
Volgende pagina >>
Powered by Website Baker