Pierewaaien Scheveningen maakt uitsluitend gebruik van Cookies waarvoor geen toestemming gevraagd hoeft te worden.
Als u deze balk volgende keer niet meer wilt zien, kunt u op akkoord klikken.
Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken.

WIj zouden het leuk vinden, als de wandelaars een reaktie achterlaten of Foto's   Je kunt hier ook oproepen doen, bijvoorbeeld om samen naar Scheveningen te reizen, maar doe dit ruim van te voren.

Je e-mailadres mag zijn no@noreply.nl - of dat van jezelf - want daarmee kunnen anderen per e-mail direct naar jou reageren door op dat envelopje in je bericht te klikken, maar het kan ook spam opleveren.

Ook is het mogelijk je mooiste foto ('s) van de wandeling toe te voegen in dit Gastenboek. Iedereen wordt uitgenodigd om van de duin-natuur en de wandelsfeer een of meer foto's  bij te dragen. De mooiste  natuurfoto wordt als " Foto van de Maand" op de site zichtbaar. Een uitdaging voor onze amateur natuur-fotografen !  Sla de foto('s) eerst zelf op: 

- gebruik daarvoor de gratis opslag bij Myalbum.com, dat geeft een web-link naar je foto's. 

- plaats die weblink bij je gastenboek bijdrage, in het veld "Website"

- Het resultaat is dan  aan te klikken op het Huisje bij je bericht.

Mocht je deze link later willen verwijderen, dan kan dat door eenvoudig een berichtje aan ons hotmail adres te sturen.

NB.: Belangrijk bericht : . Het kan enkele dagen duren voordat je info zichtbaar wordt !

Klik hier om een bijdrage te schrijven in ons gastenboek

Irine irine@upcmail.nl 30-05-2021 20:21
Hoera we gaan weer Pierewaaien!
Ook al houden we ons aan de c.voorschriften, wat fijn om jullie weer te zien.
Ik kom met de trein vanuit Dordrecht. Zou ik met iemand mee kunnen rijden tegen betaling, dan zou dat leuk zijn. Vanaf Dordrecht of Rotterdam.
In ieder geval: Hoera, tot ziens!
Aad no@noreply.nl 28-09-2020 11:43
De wandeling van 13 september:

Er waren 28 wandelaars. We hebben de groep gesplitst. De ene helft ging al bij de trap de duinen in en de andere groep nam de normale route. Zodoende waren we niet constant allemaal tegelijk bij Meijendel. De keuken was gesloten vanwege de drukte. Op de terugweg hebben beide groepen de trap genomen. Iedereen vond die iets kortere route prima.
De eerste groep had zich verspreid over de nieuwe Noordboulevard, de tweede groep
ging naar La Galleria. Maar al met al was het een geslaagde wandeling in heerlijk weer, voor herhaling vatbaar.
Anja Schuil no@noreply.nl 05-08-2020 09:47
De vraag die je stelt ter oplossing van het raadsel luidt: 'Wat zou je broer zeggen als ik de weg vroeg naar A'
Vriendelijke groeten en mooie zonnige (wandel) dagen
Anja Schuil no@noreply.nl 29-07-2020 12:12
Afgelopen zondag 26 juli genoten van een heerlijke wandeling met zon en wind. Tijdens de pauze op de terugweg kwam een raadsel ter sprake. Inmiddels weet ik het raadsel én het antwoord. Bij deze het raadsel. Volgende week het antwoord....
Je loopt op een weg en komt op een splitsing waarbij de ene weg voert naar A en de andere weg naar B. Je moet naar A maar je weet niet welke van de twee dat is. Op de splitsing staan twee broers. De ene spreekt altijd de waarheid en de ander liegt altijd. Je weet echter niet welke van de twee broers altijd liegt en welke altijd de waarheid spreekt. Nu mag je één vraag stellen aan één van de twee broers. Door het antwoord weet je welke weg je moet hebben naar A. Welke vraag stel je?
Henk de Koning koningboer@gmail.com 27-07-2020 14:31
Wandelen Scheveningen Wassenaar op zondag 26 juli 2020
Op zondag 26 juli om 10:15 vertrokken naar Scheveningen. Niet druk op de snelweg richting Den Haag, wellicht omdat het geen overdreven strandweer wordt. Kans op zon tussen de 6% en 50%, temperatuur 18 graden en een westelijke wind 4. Zelfs een kleine kans op regen.
In Scheveningen aangekomen te doen gebruikelijk de nieuwe en oude boulevard verkend en tevens de bovenkant van de Pier. Naar zee kijkend liggen daar o.a. nog steeds een 4-tal cruiseschepen. Twee hiervan herken ik alszijnde van de Holland Amerika Lijn (de Zaandam en de Nieuwe Statendam). Met de laatste ben ik vorig jaar naar Sint Petersburg geweest. Een mooie en interessante reis was dat. Denemarken, Duitsland, Estland, Rusland, Finland en Zweden aangedaan.
Op de oude boulevard staat bij de nieuwe locatie van Legoland een enorme giraf bestaande uit Legostenen. De locatie is vanwege Corona nog niet open. Bij Sea Life staat een flinke rij bezoekers die geduldig (moet wel) op de opening van de toegangsdeur wachten. Van het strand wordt matig gebruik gemaakt. Wat ouders met kinderen, Duitse vakantiegasten en kitesurfers. Ook nog even staan kijken bij de Beelden aan Zee op de boulevard. Het zijn en blijven grappige beelden en beeldjes. Tot slot nog even door het winkelcentrum gelopen en naar boven op de Pier. Wat foto’s gemaakt van het strand en ook waar wij straks naar toe gaan wandelen (Wassenaarseslag). Best een eind!
Vanaf de Pier zie ik bij de gebruikelijke ontmoetingsplaats Peter al staan en ik maak rechtsomkeert om naar hem toe te gaan. Met de begeleiding vertrekken wij om 12:15 met 13 personen. Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Wassenaar hebben o.a. vertegenwoordigers gestuurd. Voor het vertrek nog aan alle deelnemers gevraagd om 1,5 meter afstand te houden en verder de weersvoorspelling, eb en vloed, temperatuur van het zeewater (17 graden) en nog een raadseltje voor onderweg opgegeven. Het laatste betreft waarom het eigenlijk 2x per dag vloed is en 2x per dag eb. Dit naar aanleiding van een vraag van Peter tijdens een vorige wandeling. Iets wat ook ik mij later ging afvragen.
De wandeling gaat aanvankelijk, ik denk wel een kilometer lang, over een betonnen pad met vaak aan weerskanten strandpaviljoens die redelijk bezet zijn. Een aanrader overigens tijdens een strandbezoek. Hierna zakken wij via mul zand af naar het harde zand aan zee. Onderweg valt er het te doen gebruikelijke te zien, badgasten, meeuwen, opeenhopingen van strandschelpen en opgelegde schepen op zee. Na verloop van tijd komen wij aan bij de plek waar wij normaal gesproken de duinen en Meijendel ingaan. Even pauze en uiteraard een snoepje. Hierna weer verder naar Wassenaarseslag. Daar in strandpaviljoen Sport met elkaar wat gebruikt.
Om 14:45 gaan wij weer terug naar Scheveningen met tegenwind. Bij de strandovergang naar Meijendel gepauzeerd en tevens de oplossing aangegeven van 2x vloed en 2x eb per dag. Peter heeft nog wat twijfels over de dubbele vloedberg voor wat betreft de positie en ik ga het allemaal ook nog eens nalezen. Hierna weer verder gelopen naar Scheveningen. Vier dames voorop nu, onderweg nog gekeken naar een leerlinge kitesurfer en uiteindelijk om 16:45 weer in Scheveningen. Hier zijn wij met elkaar wat gaan drinken in Bay, een nieuw aan de noordboulevard gelegen steakhouse @ seafoodbar. Zo nieuw is de bar dat de ober vertelde dat er nog geen alcoholvergunning is. Ik heb een colaatje genomen wat mij uitstekend beviel.
Conclusie: Een schitterende wandeling, alleen maar zon, ook wat bewolking, wind tegen op de terugweg, strandpaviljoenbezoek leverde geen problemen op. Voor herhaling vatbaar!
Henk de Koning
Henk de Koning no@noreply.nl https://myalbum.com/album/yLHLM6tHzwv7 27-07-2020 11:21
Volgt nog.
Henk de Koning koningboer@gmail.com 16-07-2020 13:33
Voorlopen Scheveningen Wassenaar op zondag 12 juli 2020
Dunea Duinwater (Meijendel) staat niet toe dat er een groepsevenement in deze tijd wordt georganiseerd in hun duingebied. Alternatief is dan een strandwandeling, waarbij het meest voor de hand liggend is een wandeling van Scheveningen naar Wassenaar v.v.
Met dit vooruitzicht vertrek ik afgelopen zondag om 10:15 naar Scheveningen. Vroeg, daar ik dacht ‘het zal wel druk zijn in de richting Scheveningen Strand’. Het was wat drukker inderdaad, maar niet overdreven. Mooi zonnig weer op zondag zonder regenkansen, een matige noordenwind 2/3 en een temperatuur van 18 graden.
Aangekomen in Scheveningen eerst maar eens de Noorderboulevard verkend. De bouw daar is voor een groot deel klaar en gevuld met restaurants en winkels. Aan het eind van de Noorderboulevard staat een sierlijk gebouw zonder vermelding wat het nu eigenlijk is. In de loop van de dag wordt duidelijk dat dit een restaurant ‘Hard Rock Café’ had moeten worden.
Kijkend naar de zee zie ik zoals gebruikelijk de opgelegde schepen. In deze tijd nu ook meerdere grote cruiseschepen. Een heel bijzonder gezicht. Verder nog steeds werkend het reuzenrad, de Bungy Jump en de kabelbaan.
Nu maar eens de pier gaan verkennen. Zowel onder als boven zijn toegankelijk met dien verstande, dat je niet van beneden naar boven kan aan het einde en daarom heb ik de benedenverdieping maar gelaten voor wat het is. Alleen de bovenverdieping overgelopen en uiteraard de nodige strand- en boulevard foto’s gemaakt. Ondanks Corona kun je merken dat het zomerseizoen is aangebroken. Toch drukker op het strand dan enige maanden geleden op dezelfde tijd. Trouwens je kunt ook heel ver kijken. De Maasvlakte en Wassenaar/Katwijk/Noordwijk zijn goed te zien. Het lijkt allemaal heel dichtbij, maar in de loop van de dag blijkt Wassenaar toch 8 kilometer verwijderd te zijn van Scheveningen. Opmerkelijk is dat het noordelijke strandgedeelte tegenover de nieuwbouw gevuld is met strandstoelen.
Om 12 uur treffen Marianne, Ad, Annemarie, Peter en ondergetekende elkaar onderaan de Pier en na een afstandelijke begroeting begeven wij ons op weg naar Wassenaar. Het eerste gedeelte lopen wij op een betonnen voetpad langs en tussen strandpaviljoens en hierna dalen wij af naar de waterkant van het strand. Hier valt ook goed te lopen. Onderweg al pratend en wisselend van gezelschap komen wij weer op de hoogte van elkaars dagelijkse leven. Onderweg hebben wij goed zicht op de opgelegde schepen, de badgasten en de strandschelpenconcentraties.
Bij wat ik de ‘Himalayaduin’ noem deelt Marianne een snoepje uit. Normaal gaan wij dan het Dunea/Meijendelgebied in. Nu lopen wij verder richting Wassenaar. Onderweg een reclamevliegtuig in de lucht met ‘stop 1,5m-viruswaanzin.nl en bijna 100% overleeft corona!’. Statistisch wellicht juist, maar je zal het maar krijgen! Er is nog geen geneesmiddel en/of goedwerkende remmer beschikbaar!
Uiteindelijk komen wij op het strand van Wassenaar aan. Geen boulevard, maar wel veel strandpalviljoens. Wij lopen langs alle paviljoens om een indruk te krijgen wat er zo al is. Uiteindelijk strijken wij bij 1 van de paviljoens neer. Op afstand zittend en zo nu een dan een slokje nemend van ons drankje rusten wij wat uit. Hierna zitten wij nog een tijdje op het randje van een strandpaviljoen en eten onze ‘snelle Jelle of boterham op’.
En vervolgens weer richting Scheveningen en nu met matige wind in de rug. Onderweg kijken wij nog naar een mooie kwal, jonge en volwassen kleine mantelmeeuwen en concentraties Amerikaanse zwaardscheden. Bij de stijle duinovergang naar Meijendel besluit Marianne om het laatste stuk te lopen via Meijendel. Na de altijd weer moeizame bestijging van deze duinovergang komen wij aldaar terecht en vermoedens van Marianne op een eventueel korte weg door de duinen worden niet bewaarheid. Ik ben weer in de weer met de planten. Zie hiervoor mijn foto’s. Met 1 plant ben ik thuis meer dan een uur bezig geweest om die te determineren en wel zeepkruid. Indien onder de lezers personen zijn die denken dat de bewuste plant anders heet, dan hoor ik het graag.
De afwijkende tocht door de duinen betekent uiteindelijk een paar extra kilometers en dit begint toch te tellen. Wij klagen niet, want er komen toch geen hulptroepen. Uiteindelijk komen wij weer bij de gebruikelijke duinovergang met aan weerskanten restanten van de Atlantikwall en dalen af naar het strand.
Om ongeveer 16:45 arriveren wij weer op de boulevard van Scheveningen. Ik ga naar huis en de anderen gaan nog naar La Galleria.
Henk de Koning
Henk de Koning koningboer@gmail.com https://myalbum.com/album/RyvtpVCVTWC3 16-07-2020 13:36
Foto's van zondag 12 juli 2020 wandeling Scheveningen naar Wassenaar v.v.
Henk de Koning no@reply.nl http://www.myalbum.com/album/JqRctbNonbpT 13-01-2020 12:22
PWS Nieuwjaarswandeling Scheveningen 12 januari 2020
Bij aankomst in Scheveningen eerst even over de boulevard gelopen. Ik zie dat de werkzaamheden aan de Noordboulevard bijna gereed zijn. Ik ben benieuwd wie zijn intrek gaat nemen in de verschillende ruimten. Aan het eind van de Noordboulevard wordt iets gebouwd wat op een open theater lijkt. Echt duidelijk is het niet. De ijsbaan bij de pier en de ‘Frozen Magic ijssculpturen’ zijn nog steeds aanwezig. Op het strand is het rustig. Een mooi gezicht zijn de stuifzandbanen op het strand. Even tot ‘beelden aan zee’ gelopen en wederom met bewondering naar de verschillende koperen (?) sculpturen gekeken. Bedenk het maar eens! Ook stilgestaan bij Sea Life. En het verbaast mij dat er wel 3.000 dieren te zien zijn. Het is al weer wat jaren geleden dat ik er binnen ben geweest. Een idee om met de kleinkinderen dit weer eens te gaan bezoeken. Ook even de Hema in gelopen om te kijken naar een beter regenpak. Uiteindelijk wat teleurgesteld hier weggegaan daar de regenpakpakketjes voorzien waren van het woord ‘kind’ en onbegrijpelijke maten.
Ook deze wandeling was vanwege het weer een gedenkwaardige. Het begint allemaal lekker somber, ongeveer 6 graden Celsius, stevige zuidwesten wind en hierdoor flinke golven in zee. Geen probleem op de heenweg. Toch nog bij elkaar zo’n 24/25 deelnemers tijdens deze wandeling (inclusief begeleiding). Bij navraag zelfs een mevrouw uit het ‘verre’ Veenendaal.
Wij gaan op pad met een stevige wind in de rug en op de grond de stuifzandbanen. Parmantige kleine strandlopers hebben moeite zich staande te houden in de wind bij het zoeken naar voedsel. Grappige vogeltjes. Het lopen gaat voorspoedig vanwege de harde ondergrond; afgezien dan van de moeizame bestijging van de duin bij het eerste rustpunt. Hier komen de boterhammen, bananen en snoepjes tevoorschijn. En zelfs de zon. Verwijtend wordt mijn kant opgekeken, daar ik bij het begin van de wandeling heb beweerd dat er vandaag 0 procent kans op zon is.
Hierna de duinen door en blijven stilstaan bij wat boomzwammen (tondelzwam/elfenbank en zadelzwam?) op een boomstronk en even later ook bij een mooie gele trilzwam op een met korstmossen bedekte boomtak. Even later bereiken wij Boerderij Meijendel. De kerststal is verdwenen en vanwege het aanvankelijke sombere weer is het er niet druk. Dus de bestellingen voor het versterken van de inwendige mens kosten nauwelijks tijd. Gezellig met elkaar buiten gezeten, droog en zonnig.
Om ongeveer half drie vertrekken wij weer en lopen de duinen door naar de hoge duin met het mooie uitzicht over de duinen. Hierna richting de duin waar wij bij afdaling weer op het strand komen. Alvorens dit te doen nog uitgekeken over het zonnige strand. Een mooi gezicht en zien ook nog een moedige dame in bikini op het strand. Gelet de temperatuur niet iets wat in onze groep navolging krijgt.
Op het strand aangekomen worden wij geconfronteerd met een stevige tegenwind en vanwege vloed op een zachte ondergrond. Deze combinatie maakt het teruglopen naar de pier niet tot een groot genoegen. Onderweg komen wij wat mensen tegen die zich bezighouden met vliegeren/paragliding/kitesurf. Gelet de moeite die wij hebben met de terugtocht heeft de feitelijke analyse wat die mensen precies aan het doen zijn niet onze grootste aandacht.
He, he, uiteindelijk weer bij de pier. Gelet de verrichte inspanningen en de aangeboden nieuwjaarsconsumptie is eigenlijk iedereen aanwezig in La Galleria. Ook Jan Dolk, die bij aankomst ons een voorspoedig nieuwjaar wenst.
Tot de volgende wandeling op zondag 1 maart 2020.
Henk de Koning
Aad (foto's ->) no@reply.nl https://myalbum.com/album/H4o6JmMjkzMW 13-01-2020 00:59
Vandaag begon met somber weer: stuifregen en harde wind. Rond 12 uur werd het droog maar de wind was best stevig. Zo'n windkracht 5. Toch stond er al een groep van plm 30 wandelaars te wachten aan de voet van de pier. Gezien de weersvoorspelling best een grote opkomst, zeker als je wist hoe nat en koud de kerstwandeling was geweest. Na de nieuwjaarswensen door Henk, ging de wandeling van start.
Met een flink duwende wind in de rug, werd het traject naar de duinopgang in recordtempo afgelegd en na het gezwoeg het duinpad op, was daar het uitzicht over het stand en werden natuurlijk de traditionele snoepjes uitgedeeld.
Door het duin gewandeld bereikten we Meijendel waar het een drukte van jewelste was, dollende kinderen en volle tafels. De meesten hebben buiten onder een overkapping plaats genomen op de rieten stoeltjes en een enkeling was zo gelukkig een plekje te bemachtigen bij de open haard.
De ErwtenSoep was weer bijzonder lekker ! Na deze pauze (zo'n 3 kwartier) werd de wandeling voortgezet en inmiddels bleek de grauwe lucht plaats te hebben gemaakt voor een mooie blauwe lucht en een heerlijk schijnend zonnetje. Wel bleef de wind behoorlijk stevig en het draaien naar het westen, bleef helaas uit. Dat hebben we geweten bij de strandopgang, daar kregen we de wind van voren en het vereiste driftig doorstappen met in de verte het beloofde eindpunt, de Pier, badend in het zonlicht.
Na terugkomst op het startpunt werd iedereen uitgenodigd voor de nieuwjaarsdrink, welke door Pierewaaien werd aangeboden. En natuurlijk was dat weer bij het Italiaanse Restaurant La Galleria.
Zoals dat gaat, de gesprekken komen los en het bleek erg gezellig te worden. Er werd wat gepolst of er animo was om gezamelijk te eten en de keuze viel op The Big Bell, 100 stappen verderop.
Een hongerige groep is daar neergestreken en ook daar werd het gezellig, zodat we kunnen spreken van een geslaagde Nieuwjaarswandeling met toch nog prachtig weer !
 
1-10 van de 58
Volgende pagina >>
Powered by Website Baker