Pierewaaien Scheveningen maakt uitsluitend gebruik van Cookies waarvoor geen toestemming gevraagd hoeft te worden.
Als u deze balk volgende keer niet meer wilt zien, kunt u op akkoord klikken.
Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken.

WIj zouden het leuk vinden, als de wandelaars een reaktie achterlaten of Foto's   Je kunt hier ook oproepen doen, bijvoorbeeld om samen naar Scheveningen te reizen, maar doe dit ruim van te voren.

Je e-mailadres mag zijn no@noreply.nl - of dat van jezelf - want daarmee kunnen anderen per e-mail direct naar jou reageren door op dat envelopje in je bericht te klikken, maar het kan ook spam opleveren.

Ook is het mogelijk je mooiste foto ('s) van de wandeling toe te voegen in dit Gastenboek. Iedereen wordt uitgenodigd om van de duin-natuur en de wandelsfeer een of meer foto's  bij te dragen. De mooiste  natuurfoto wordt als " Foto van de Maand" op de site zichtbaar. Een uitdaging voor onze amateur natuur-fotografen !  Sla de foto('s) eerst zelf op: 

- gebruik daarvoor de gratis opslag bij Myalbum.com, dat geeft een web-link naar je foto's. 

- plaats die weblink bij je gastenboek bijdrage, in het veld "Website"

- Het resultaat is dan  aan te klikken op het Huisje bij je bericht.

Mocht je deze link later willen verwijderen, dan kan dat door eenvoudig een berichtje aan ons hotmail adres te sturen.

NB.: Belangrijk bericht : . Het kan enkele dagen duren voordat je info zichtbaar wordt !

Klik hier om een bijdrage te schrijven in ons gastenboek

Alex Vermeulen AJM.Vermeulen@Casema.nl 26-07-2022 15:03
Even een kort schrijven over de zomerwandeling 24 juli 2022.
We waren met een grote groep, zeker gezien de hitte en vakantie periode.
Ook deze keer een aantal wandelaars uit diverse windstreken. Gelukkig dat het openbaar vervoer reed want het aanwaaien was deze keer geen optie.
Het was hoog tij op het strand, lopen door rul zand en gelukkig stond hier wel wat wind.
Later, na onze klim tegen het duin, was het wellicht beter lopen in de duinen maar dan zonder de verkoeling van de wind.
Eenmaal bij de boerderij Meyendel aangekomen konden we genieten van een verkoelend drankje en een lichte lunch. Hierna weer terug via duin en strand. Deze keer wat vastere grond onder de voeten vanwege het terugtrekkende water.
Een aantal hebben nog gezwommen waarna de meeste elkaar nog eventjes getroffen hebben bij La Galleria. Gezellig wat kletsen en na wat strubbelingen met de rekening uiteindelijk allemaal weer op weg naar huis.

Voor diegene die het nog hebben meegekregen van mijn verloren gewaande zonnebril. Na afloop toch nog even bij Meyendel geweest (nu met de auto ;-)).
Er waren zelfs 2 brillen gevonden waaronder de mijne.
Ook daar weer een goede afloop.

Tot ziens op 11 september,
Alex.
Lahaye Fieny@lahaye.dds.nl 18-07-2022 09:24
Het was een gezellige wandeling we hebben genoten.
Als ik me goed voel ben ik er weer bij!!!!
Tot 24 juli .Groetjes,Fieny Lahaye uit Kerkrade :)
Henk de Koning koningboer@gmail.com https://myalbum.com/album/4PscESyt7f8xJL/ 11-06-2022 07:01
Het bericht heb ik al geplaatst.
Henk de Koning koningboer@gmail.com 11-06-2022 06:38
PierewaaienScheveningen Pinksterwandeling op zondag 5 juni
Op zaterdag, maar ook op zondag met enige schrik naar het te verwachten weer gekeken. Naast regen ook onweersbuien en dan is het niet zo verstandig om op het strand te lopen. Gaat de wandeling door en moet dan wellicht de route aangepast worden? Voor mij een vraag en blijkbaar voor de begeleiding een weet. Op de boulevard in Scheveningen kom ik een deelnemer en een begeleider tegen die aangeven dat de wandeling in elk geval verkort wordt. En wel, lopen tot de eerste duinovergang en dan terug.
Om ongeveer 12:15 hebben zo’n 13 personen zich verzameld bij het begin van de pier op het strand. Deelnemers uit o.a. Zoetermeer, Den Haag, Utrecht en zelfs uit Kerkrade. Het weer valt niet tegen, oostenwind 2, 20 graden Celsius, geen regen, wat somber, maar ook wat zon. Uitstekend wandelweer! Om 12:30 gaan wij lopen met een stevige pas. Het is zeer rustig op het strand. Op het strand liggen veel aangespoelde (oor)kwallen. De aflandige oostenwind is hiervan de schuldige. Deze veroorzaakt een onderstroom naar het land toe en laat hierdoor kwallen aanspoelen op het strand. Ook de onderweg aanwezige schelpenbanken met strandschelpen(gruis) worden hierdoor veroorzaakt.
Daar het weer niet tegenvalt lopen wij door tot de ‘befaamde’ en zeer vermoeiende duinovergang waarna wij in voorgaande wandelingen de weg vervolgden naar restaurant Meijendel. Boven gekomen wordt een snoepje uitgedeeld en rusten wij wat uit van de vermoeienissen van de inmiddels al meerdere kilometers gelopen wandeling. Ik maak wat foto’s van bloeiende planten in de duinen zoals akkerwinde, boerenwormkruid, Jacobskruiskruid, zeeraket en later na het vervolgen van de wandeling o.a. nog duinsalomonszegel, klaproos, koningskaars (naamgenoot), akkerhoornbloem, bremraap (parasiet) en rolklaver.
Gelet het goede weer ontstaat er enige discussie hoe wij onze weg gaan vervolgen. Of zoals gewoonlijk richting restaurant Meijendel of via de duinen terug naar de eerste duinovergang. Ik kies voor de laatste en dit doen de meesten. Beide groepen nemen afscheid van elkaar en vervolgen hun wandeling. Maar nu begint het echt te regenen en dit houdt ook aan. Vooralsnog niet al te overdreven. Onderweg kruist een ‘grote beer vlinderrups’ onze weg en wij kijken belangstellend toe hoe het beestje zich uit de voeten maakt. Uiteindelijk komen wij bij de eerste duinovergang. Op de duinovergang kijken wij nog naar een informatiebord over wat er zoal te zien is op en vanaf deze duinovergang zoals vogels, vleermuizen, bunkers en planten.
Uiteindelijk komen wij weer op het strand en lopen naar de pier van Scheveningen en via de boulevard lopen wij naar La Galleria. En daar zijn wij weer welkom onder onze voorwaarden, zoals betalen per persoon. Na het drinken van een drankje gaan de meesten weer huns weegs. Ik ook, tenslotte is het wel eerste pinksterdag. Onderweg naar huis regent het de hele weg hard. Vermeldenswaard is dat ik op de terugweg vanwege wegonderhoud in Den Haag door de Victory Boogie Woogietunnel ben gereden. De moeite waard!
Al met al toch wel lekker gewandeld vandaag en ik kijk uit naar de volgende (zomer)wandeling op zondag 24 juli. Ik hoop jullie dan weer allemaal, wellicht nog meer, weer te zien en dan bij zonniger weer.
Groet,
Henk de Koning
Henk de Koning koningboer@gmail.com https://myalbum.com/album/YmLkUgMeRCTh 04-11-2021 11:32
Pierewaaien Scheveningen Herfstwandeling op 31 oktober 2021
Zaterdag 30 oktober laat het weer al te wensen over, maar zondag 31 oktober is het weer ondanks de aanvankelijke gunstige voorspellingen nog slechter. ’s Morgens niet. De ochtend is voor mij al bijzonder begonnen. Een uur terug in de tijd betekent voor mij op zondagmorgen niet, dat ik nog een uur extra kan slapen. Op de analoge klok staat 5 uur, maar het is 4 uur. Toch maar op gebleven, tenslotte is 5 uur geen ongebruikelijke tijd voor mij. Uiteindelijk besef ik dat het toch een uur vroeger is en daarom nog maar een uur in bed gekropen. Om 8:45 richting Scheveningen gaan rijden vanwege de jaarlijkse Pierewaaien vergadering. Onderweg geen regen en heel weinig verkeer.
Om half 10 in Scheveningen en eerst even de Noord Boulevard gaan verkennen en uiteraard ook naar de zee gekeken. Op de boulevard is geen hond te bekennen, wel een metershoge teddybeer en grote plastic beelden bij de Foodhall. Op zee ligt in de verte nog steeds een cruiseschip van de HAL en ook wat andere schepen. De meeste strandtenten zijn nog operationeel. Ook nog even stilgestaan bij Soulsistah Borch voorheen bedoeld als Hard Rock Cafe.
Op de pier zijn nog weinig mensen te bekennen en er is QR-code controle. Hierna naar La Galleria alwaar om 10 uur de jaarlijkse Pierewaaien Jaarvergadering plaatsvindt van de begeleiding van Pierewaaien Scheveningen. Belangrijke onderwerpen zijn o.a. de agenda van 2022 en nieuwe begeleiders. Om 12:45 sluiten wij af en haasten ons naar het ontmoetingspunt onder bij het begin van de Pier. Om 12:45 zijn wij in totaal met 13 personen. Ondergetekende geeft nog aan wat voor weer te verwachten is, tevens wanneer eb en vloed en de Coronamaatregelen. Met name in restaurant Meijendel de QR-check. Hierna begint het te regenen. Al lopende worden de regenpakken en -jassen aangetrokken en gaan wij gezwind op pad naar onze eerst rustplaats 4 kilometer verderop. Op het strand geen regen, wel regen is het motto. Veel schelpenbanken onderweg en vanwege de recente vloed lopen wij op hard zand. Dit verzacht de barre weersomstandigheden. Op de rustplaats aangekomen een snoepje en uitkijkend over de zee zie ik 2 sleephopperzuigers richting de kust varen. Vermoedelijk legen zij hun hoppers met zand vlak voor de kust. Zij werken en wij ‘vermaken‘ ons met een wandeling in de regen.
Hierna gaan wij weer verder het Meijendel/Duneagebied in. Onderweg kijk ik nog naar bloeiende planten zoals koningskaars en bezemkruiskruid en naar de zaden van de duindoorn, hondsroos, meidoorn en kardinaalsmuts. Paddenstoelen kom ik niet tegen. Vreemd eigenlijk. De regen wordt niet minder en wij komen aan bij restaurant Meijendel alwaar een heerlijk broodje met zalm mij wacht. Lekker warm aldaar en wij drogen weer wat op. Om 14:45 gaan wij weer op pad in de stromende regen. Onderweg nog twee keer een rustmoment met snoepje en tot slot de finale wandeling over het strand. Om 4 uur staan wij dan weer op de Noord Boulevard. Ik houd het voor gezien en ga naar huis. Kachel in de auto aan op 22 graden en de ventilator op maximaal.
Henk de Koning
Henk de Koning koningboer@gmail.com 13-06-2021 05:03
https://myalbum.com/album/DTzxQonTTLYP

Hier staan de foto's!
Henk de Koning koningboer@gmail.com 13-06-2021 04:47
Voorzomerwandeling PierewaaienScheveningen op zondag 6 juni 2021
Vanwege het bijzonder mooie weer meende ik dat het best wel eens erg druk zou kunnen zijn op de weg vanuit Hoeksche Waard naar Scheveningen. En daarom vroeg op weg gegaan. Niets was minder waar. Heel weinig verkeer om 10 uur ’s morgens.
Het viel mij op dat er onderweg totaal geen uitingen te zien waren ter herinnering aan 6 juni 1944 ofwel de landing van de geallieerden in Normandie. Ik meen zelfs op de televisie en in de krant weinig uitingen (wel de film “De slag om de Schelde”) hierover bemerkt te hebben. En toch hebben wij aan dat gebeuren onze vrijheid te danken!
Enfin, de gedachten verschoven naar Pierewaaien en Corona. Geen goede combinatie, maar dit gold de afgelopen 1,5 jaar voor meer verpozing. Vaak heeft de Pierewaaienbegeleiding gedurende die periode met elkaar gesproken, kan het of kan het niet. Soms hebben wij met elkaar gezoomed of een enkele keer ook werkelijk als leiding met elkaar afgesproken. En vervolgens een bepaalde route gelopen om te kijken of dit ook voor een grotere groep mogelijk was. Voorbeeld is het lopen naar de Wassenaarsche Slag.
Om 10:45 in Scheveningen en direct naar de noord-boulevard gelopen om te kijken hoever het gevorderd is. Het lijkt er soms op dat afwerken meestal meer tijd kost dan de feitelijke bouw, 80/20-regel. Ook het stuk beton wat destijds voor de verdediging van Scheveningen in de boulevard was verwerkt stond nog klaar om opnieuw een plekje te krijgen in de boulevard als monument.
De restaurants zijn weer beperkt open en zowaar waren er ook winkels op de boulevard open met typische strandprodukten zoals emmertje, schepje en kleding. Ook op de boulevard en strand, noch de Pier was het druk. Wel heel veel zon en drukte met de Bungy Jump. Dit keer aandachtig staan kijken hoe 2 mannen samen ingesnoerd werden, omhoog gehesen en opeens naar beneden vielen. Al verend kwamen ze weer tot stilstand en werden na aangekomen op de vertrekplaats weer ontdaan van het veiligheidstouwwerk.
In zee liggen de opgelegde schepen met o.a. een schip van de HAL, is het de Rotterdam of de Nieuwstatendam? Beide ooit mee naar IJsland en Rusland gevaren. Na de Pier nog een stukje de zuid-boulevard opgelopen en onderweg kwam ik collega Ad tegen. Samen naar de ontmoetingsplaats gelopen waar al enige pierewaaiers klaar stonden. Wandelbijdrage betalen, informatieblaadje uitreiken en praten en wachten tot 12:15. Inmiddels was de groep aangegroeid tot 13 personen en voor mij meestal bekenden. Hierna iedereen welkom geheten, weer en getij informatie verstrekt, corona aandacht gegeven en vervolgens op pad.
De vloedlijn waar wij langs lopen is qua zand wat wisselend, maar vanwege opkomend tij aan de zachte kant. Onderweg zien wij wat kwallen op het strand liggen, maar ook complete kerkhoven van de Amerikaanse zwaardschede en mooie zeilboten. Ook lopen wij langs een bewegend object (een Theo Jansen’s strandbeest) bestaande uit veel stokken en wit doek. Op dit moment bewoog het natuurlijk net niet!
Na de bekende en zeer vermoeiende stijle duinovergang overwonnen te hebben komen wij op onze eerste rustplaats. Gelet de temperatuur, de zon, de vermoeienissen van de duinovergang en uiteraard weer de eerste wandeling na vele maanden was het goed rusten. Een snoepje en na een minuut of 15 weer op pad naar de volgende rustplaats en wel Boerderij Meijendel. We lopen de duinen door en ik kijk natuurlijk ook naar de planten. Zoals de parasiterende bremraap en grote ratelaar, maar ook het duinvergeetmijnietje, witte dovenetel, rode klaver, duinviooltje, look zonder look en slangenkruid komen onderweg voorbij.
Als wij bij Boerderij Meijendel komen verwacht ik een enorme drukte. Ook weer niet het geval. Alleen de buitenterrassen zijn open en buiten is een bestel/afhaalpunt voor eten en drinken met een flinke rij mensen er voor. Hier hebben wij ruim de tijd om wat te bestellen en gezellig bij elkaar te zitten.
Tegen 3 uur gaan wij weer op pad. Wij komen nog wat met elkaar kroelende vlinders tegen en zelfs een schitterende meikever. Sinds mijn jeugd nooit meer gezien. Mooie grote bruine kever. Reinard Meij heeft een liedje ‘Maikaefer gibt es nicht mehr’. Ook weer bijzondere planten onderweg zoals de reeds genoemde bremraap, maar ook salomonszegel en winterpostelein.
Onderweg uiteraard weer rustmomenten met snoepjes alwaar voldoende van aanwezig zijn. Ook het uitkijkpunt onderweg wordt nog even bezocht. En dan naar de duinovergang met bunkers van de Atlantik Wall. En hierna over het strand naar een restaurant op de boulevard. Het eerste restaurant maar direct genomen, wij zijn wel ergens aan toe zoals een heerlijk tapbiertje. Mooie wandeling vandaag, niet druk, restaurantbezoek mogelijk en leuk om elkaar weer eens in het echt te zien.
Tot ziens op 25 juli voor de zomerwandeling.
Henk de Koning
Irine irine@upcmail.nl 30-05-2021 20:21
Hoera we gaan weer Pierewaaien!
Ook al houden we ons aan de c.voorschriften, wat fijn om jullie weer te zien.
Ik kom met de trein vanuit Dordrecht. Zou ik met iemand mee kunnen rijden tegen betaling, dan zou dat leuk zijn. Vanaf Dordrecht of Rotterdam.
In ieder geval: Hoera, tot ziens!
Aad no@noreply.nl 28-09-2020 11:43
De wandeling van 13 september:

Er waren 28 wandelaars. We hebben de groep gesplitst. De ene helft ging al bij de trap de duinen in en de andere groep nam de normale route. Zodoende waren we niet constant allemaal tegelijk bij Meijendel. De keuken was gesloten vanwege de drukte. Op de terugweg hebben beide groepen de trap genomen. Iedereen vond die iets kortere route prima.
De eerste groep had zich verspreid over de nieuwe Noordboulevard, de tweede groep
ging naar La Galleria. Maar al met al was het een geslaagde wandeling in heerlijk weer, voor herhaling vatbaar.
Anja Schuil no@noreply.nl 05-08-2020 09:47
De vraag die je stelt ter oplossing van het raadsel luidt: 'Wat zou je broer zeggen als ik de weg vroeg naar A'
Vriendelijke groeten en mooie zonnige (wandel) dagen
 
1-10 van de 65
Volgende pagina >>
Powered by Website Baker