Pierewaaien Scheveningen maakt uitsluitend gebruik van Cookies waarvoor geen toestemming gevraagd hoeft te worden.
Als u deze balk volgende keer niet meer wilt zien, kunt u op akkoord klikken.
Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken.

Herfstwandeling; 4 november 2018
Henk schreef  een uitgebreid verslag van deze wandeling. Zijn verslag vind je onder de foto's. Hier het verslag van Alex:
Vandaag bleek een prima dag voor de Pierewaaiers. We waren met een redelijk grote groep. Het was mooi weer, droog en een gewaagd zonnetje, wel was het goed te merken dat de herfst zijn intrede had gedaan. Op het strand was het aangenaam en zelfs warm, weinig wind en prima zand om op te lopen. de golven waren toch wel duidelijk aanwezig en er bleek van alles aangespoeld. Ook vandaag weer de klim naar het 1e rustpuntje. De duinen waren in mooie herfstkleuren ondergedompeld. Een eenzame kraai hield daarbij de wacht. Bladeren kregen alle kleuren en de bessen staken er scherp tegenaf. Na een korte pauze bij Meijendel weer op de weg terug om even bij het uitkijkpunt een mooi zicht te krijgen op de skyline van Scheveningen.Terug op het strand aangekomen heb ik nog een paar mooie plaatjes kunnen schieten van vliegdingen. Meeuwen, een heuse helicopter en een drone. De drone was met een reportage bezig van een pas getrouwd stel. Leuk om ook dat mee te maken. Graag tot de ziens bij de Kerstwandeling van 23 december. 

 

33 Foto's van onze vaste fotograaf John.

Als hiernaast niet de bedoelde fotoserie zichtbaar wordt kun je deze link nog gebruiken.

 

     

Klik op een foto als je de hele serie wilt zien; 
je wordt dan doorgelinkt naar "myalbum.com".
Daar kun je de foto's bekijken, downloaden, delen en ook nog 'liken'.
Heb je zelf foto's die je met ons wilt delen? Leuk!  Klik hier om te zien hoe dat kan.

     
  61 Fotos van Alex met veel natuur. Link
     
 

158 Foto's van Henk, niet alleen van de wandeling maar ook van de bouwwerkzaamheden aan de Noordelijke helft van de Boulevard, van Beelden aan Zee, de natuur onderweg en de borrel achteraf

Dit is de link naar de foto's

     
 

Van Annemarie een print van Wikilock met een registratie van de gelopen wandeling vandaag en van Han een foto van de gezellige nazit bij ons favoriete restaurant in de Keizerstraat.
Link naar de foto's

     

Pierewaaien Scheveningen Herfstwandeling op zondag 4 november 2018

Zondagochtend vroeg geeft Buienradar aan dat er vandaag in Scheveningen geen neerslag en geen zon. En de wind waait met kracht 3 uit het zuidoosten of het zuiden. Het tegendeel blijkt al waar te zijn als ik om 10 uur uit mijn woonplaats vertrek. Prachtig, fris zonnig weer met nauwelijks wind. Onderweg druk op de snelweg. Blijkbaar vinden meer mensen het een goed idee om vandaag op pad te gaan.

Om 10:45 in Scheveningen en even later op de boulevard gaan wandelen richting Scheveningen Haven. De boulevard wordt in het kader van het Programma De Kust Gezond momenteel flink onderhanden genomen. Zowel links als rechts van de pier vinden veel werkzaamheden plaats. Met name de bouw ten behoeve van Legoland Discovery Centre valt in het oog. Er is nu nog niets van te zien, maar dit zal in 2019 zeker veranderen.

Wat verder op is het leuk om even stil te blijven staan bij Beelden aan Zee. Leuke beeldjes en de moeite waard om er een paar foto’s van te maken. Kijkend naar het strand blijken er meerdere graafmachines en buldozers druk bezig te zijn met het opwerpen van zandheuvels. Eerst denk ik merkwaardig op zondag nog aan het werk voor het beschermen van het strand. Bij navraag blijken er volgende week 10 november motorcrosses (Red Bull Knock-out) plaats te vinden en hiervoor wordt nu een circuit gemaakt.

Vanwege de tijd weer teruggelopen en nog even het winkelcentrum in. Winkelen is wel 1 van mijn dingen en hierbij kijken en niet kopen ook. Na het winkelcentrum ontmoet ik onze voorzitter en loop met hem nog even boven en onder over de pier. Abseilen, reuzenrad, Bungytoren en al die restaurants hebben onze belangstelling.

Vervolgens naar de ontmoetingsplaats waar zich inmiddels al een aantal deelnemers hebben verzameld. Mijn taak is vandaag o.a. afrekenen en hier begin ik dus maar snel mee. Om 12:15 is iedereen er wel lijkt het. Nog even nagegaan of de voorgemelde groep Brabanders er is. Dit blijkt het geval te zijn die overigens maar uit 2 personen bestaan. Na wat mededelingen mijnerzijds over het weer, waterstanden en dat er voor de website een webspecialist wordt gezocht, start de wandeling.

Via een betonnen pad naar het strand en in redelijk tempo lopen wij richting de bekende en uiterst vermoeiende duinopgang. Het weer is schitterend qua zon, temperatuur en wind en het is niet druk op het strand. Op zee zijn in de verte de opgelegde schepen zichtbaar en zo nu en dan passeren wij plekken met grote hoeveelheden strandschelpen en zwaardscheden. Het resultaat van een uitgeschuurde zeebodem waardoor veel schelpen worden blootgespoeld. Door landwind komen de schelpen op het strand terecht.

Het aantal pierewaaiers is vandaag 35 en bij navraag komen zij uit alle hoeken en gaten te komen. Zelfs 1 persoon uit Kampen en verder o.a. uit Vogelenzang, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Zoetermeer, Delft en Berkel Rodenrijs.

Boven bij de duinopgang de eerste bloeiende plant gezien en wel een zeeraket. Boven gekomen maak ik een gezellige foto van Han en Peter en wordt het eerste

snoepje uitgedeeld wat altijd weer goed in de smaak valt. Met name de chocoladetoffees van Peter. Hierna duiken wij de binnenlanden van de duinen in. Onderweg ontmoeten wij wat paardrijders en verder kijk ik uit naar bloeiende planten. Onderweg vind ik nog koekoeksbloem, slangekruid en zeer welig duinkruiskruid. Verder wat struiken met bessen en wel kardinaalsmuts en sporadisch de duindoorn met bessen. Paddenstoelen heb ik helemaal niet gezien. De vermoedelijke oorzaak lijkt mij de droogte van de afgelopen maanden.

Bij Boerderij Meijendel aangekomen geeft Peter aan dat er een pauze is van een uur. Gelet de drukte in en om Meijendel is dit ook wel nodig vanwege de hierdoor benodigde tijd voor het bestellen en geleverd krijgen van de versnapering. Na het verwerken van alle versnaperingen is het weer verzamelen geblazen en gaan wij op pad naar Scheveningen. Onderweg bij het uitkijkpunt wordt er gestopt en gaan een aantal deelnemers boven kijken naar het fraaie uitzicht over de duinen. Hierna vervolgen wij onze weg en stoppen nog tweemaal, waarbij uiteraard ook de snoepzak te voorschijn komt. De laatste stop is bovenop de duinen met uitzicht over het strand van noord naar zuid en uiteraard op Scheveningen Pier.

Na het afdalen naar het strand hebben wij nog ruim een kilometer te gaan. Het strand is goed te belopen en het zicht op de pier doet de eventuele vermoeidheid te niet. Onderweg zien wij nog een vermoedelijk Turkse bruid en bruidegom voor een fotoshoot op het strand. Bij de boulevard aangekomen even wachten tot iedereen weer verzameld is en en masse gaan wij naar La Galleria om daar van een drankje te genieten. Te doen gebruikelijk wordt het weer een gezellige boel. Uiteraard zullen meerdere deelnemers hierna nog een restaurant hebben opgezocht voor het diner. Conclusie van vandaag is fijne wandeling en uitstekend wandelweer. Tot ziens op zondag 23 december voor de Kerstwandeling.

Henk 

Powered by Website Baker