Pierewaaien Scheveningen maakt uitsluitend gebruik van Cookies waarvoor geen toestemming gevraagd hoeft te worden.
Als u deze balk volgende keer niet meer wilt zien, kunt u op akkoord klikken.
Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken.

Voorzomerwandeling: zondag 10 juni 2018

Prachtig weer, stevige westenwind, hoog water op de heenweg en daarom lopen door het mulle zand. Slimme lezertjes van de weerpagina op deze website wisten dat we op de terugweg vallend tij zouden hebben en dus een strook hard zand die het lopen lichter zou maken. Op hun verzoek werd door de begeleiders van deze dag besloten om de gebruikelijke route aan te passen en werd de wandeling deze keer in tegengestelde richting gelopen. Alex schreef ook een kort verslag; dat kun je vinden onder de foto's.

 

49 Foto's van onze vaste fotograaf John

Als hiernaast niet de bedoelde fotoserie zichtbaar wordt kun je deze link nog gebruiken.

 

     

Klik op een foto als je de hele serie wilt zien; 
je wordt dan doorgelinkt naar "myalbum.com".
Daar kun je de foto's bekijken, downloaden, delen, 'liken' en ook nog
een fotoboek aanmaken en bestellen.
Heb je zelf foto's die je met ons wilt delen? Leuk!  Klik hier om te zien hoe dat kan.

     
     
 

Alex was wat vroeger en heeft voor onze wandeling ook nog foto's gemaakt van activiteiten aan de Boulevard. Ook veel foto's van de natuur en van het schapen scheren ten tijde van onze lunch in Meyendel. Hierbij de 98 foto's van Alex. Aan het eind een bericht met foto van de gesloopte rode toren.
Link naar de foto's

     
  15 fotoos van Ad
Link naar zijn foto's
 
     


Alex schreef:
Onze rode paal was weg, er heeft een artikel in het AD gestaan, was wel even schrikken hoor. Maar goed, de locatie om af te spreken is wel gelijk gebleven.
Er word nog steeds gebouwd aan de boulevard, noordzijde. Er ligt nu een betonnen pad langs de omheining. Mooie start voor ons, we hebben het pad maar gevolgd..
Het bleek hoog water met weinig hard zand. De meeste vinden het lopen op het harde zand toch wel aangenamer zodat we de route hebben omgedraaid. Deze keer eerst de trap omhoog.
De bermen in de duinen waren groen, rood, geel en blauw gekleurd. Duidelijk lente alles komt uit of staat al in de bloei. Ook het weer deed zijn best om alles goed uit te laten komen.
De stop weer gemaakt bij het uitkijk punt, tijd voor een snoepje en een enkeling naar boven om van het uitzicht te genieten.
Aangekomen bij Meijendel bleek er schapen scheerder bezig te zijn. Leuke verrassing en leverde een paar mooie plaatjes op. Uurtje later weer verzamelen, terug door de duinen naar het strand. Ook hier weer een aantal bloemen op de foto gezet.
Bij het rustpunt voor het strand nog een mooie 3 master gezien. Even inzoomen maar toch nog te ver weg om de naam te kunnen lezen.
En ja hoor, hard strand, dit liep toch wel wat aangenamer. De wind was waarschijnlijk toch naar de kust toe, langs de kustlijn waren veel jonge kwallen te zien, uitdrogend en kringen achterlatend.
Het zijn wat meer foto’s geworden maar het was ook zulk lekker weer en er waren ook zulke prachtige bloemen te zien.
Graag tot de volgende keer bij de zomerwandeling, 29 juli, Alex.

 

Powered by Website Baker