Pierewaaien Scheveningen maakt uitsluitend gebruik van Cookies waarvoor geen toestemming gevraagd hoeft te worden.
Als u deze balk volgende keer niet meer wilt zien, kunt u op akkoord klikken.
Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken.

Nieuwjaarswandeling 2019

Onder de foto's een uitgebreid verslag van Henk.


 
 

12 Foto's van  Ad.

Als hiernaast niet de bedoelde fotoserie zichtbaar wordt kun je deze link nog gebruiken.

 

     

Klik op een foto als je de hele serie wilt zien; 
je wordt dan doorgelinkt naar "myalbum.com".
Daar kun je de foto's bekijken, downloaden, delen en ook nog 'liken'.
Heb je zelf foto's die je met ons wilt delen? Leuk!  Klik hier om te zien hoe dat kan.

     
 

152 Foto's van Henk, niet alleen van de wandeling maar ook van de sfeer in Scheveningen voor de wandeling, de reconstructie van de Boulevard en de borrel achteraf. Dit is de link naar de foto's

     

Pierewaaien Nieuwjaarswandeling zondag 13 januari 2019

Er is in de wandeluren vandaag een redelijke kans op regen en qua wind West 4 tot Noordwest 4. Verder laagwater om 15:25 ofwel gedurende de gehele wandeling laag water.

Om 11:15 arriveer ik in Scheveningen. Het regent niet en hierdoor ga ik direct op verkenning uit. Weinig volk op de boulevard en aan het strand is het wat drukker. Golven zijn altijd indrukwekkend om er langs te lopen en naar te kijken. Even gekeken naar de status van de renovatie van de Noorderboulevard. Een groter stuk van de boulevard ligt nu open, vermoedelijk voor rioleringsactiviteiten.

Vervolgens onderlangs de Pier gelopen. Ik kom nog een mooie foto tegen van de pier van voor Wereldoorlog II. Het is rustig bij alle bedrijfjes. Aan het eind omhoog gegaan en boven de onstuimige zee bekeken, Bungy-toren en het reuzenrad. Het rad draait, maar voor de Bungy-toren is geen belangstelling. Begrijpelijk vanwege de flinke wind. In zee zie ik wat planksurfers op hun plank zich zwemmend voortbewegen.

Bovenop de pier ben ik bijna de enige persoon. Ik kijk rechts en links naar de zee en de gebouwen aan de boulevard. De lucht is erg grijs, maar het is nog wel droog. De Little Cuba tent boven op de pier heb ik nog nooit open gezien. Doet inderdaad Cubaans aan. Verder een goed zicht vanaf de pier op de werkzaamheden van de Noorderboulevard, het werk vordert.

De roetsjbaan is gesloten vanwege technische mankementen, maar de IJssculpturen Expositie op het strand schijnt nog open te zijn. Als ik weer op de boulevard loop kom ik twee vroege pierewaaiers tegen. Ik loop verder in de richting van de grappige beeldjes. Het Kurhaus staat in de steigers en vlakbij zijn de werkzaamheden gestart aan de Middenboulevard. De werkzaamheden aan Kurhaus, Noorder- en Middenboulevard zijn onderdeel van het programma De Kust Gezond. Ik heb begrepen dat Legoland Discovery Centre (onderdeel Middenboulevard) pas in 2020 gerealiseerd wordt. Lego heeft het erg druk in India met bouwactiviteiten van een Legoland aldaar. De beeldjes verderop met de specifieke en lollige figuurtjes zijn weer leuk om even te bekijken. Je ontdekt altijd weer wat nieuws.

Hierna nog snel door het winkelcentrum gelopen. En vervolgens ben ik mij gaan melden op het strand waar voorheen de rode reclamebuisconstructie stond. Om 12:15, na kort informatie te hebben gegeven over weer en tij, vertrekken Ad voor- en ik achterop met 22 pierewaaiers (Delft, Kijkduin, Den Haag, Amsterdam, Utrecht, etc.) naar Boerderij Meijendel.

Wij lopen over een breed hard strand met de wind vanuit het westen. Geen last van opwaaiend zand, hier is het te vochtig voor. Onderweg op plekken met veel zwaardscheden zijn ook veel jonge en volwassen zilvermeeuwen en een paar zwarte kraaien en grote mantelmeeuwen te zien. Er liggen blijkbaar veel zwaardscheden met inhoud. De vloedlijn ligt tot bijna onderaan de duinen. Hier is veel zwerfhout te vinden en verder zo nu en dan een zeester. Wij komen een groep mensen met honden tegen. Dit mag weer tijdelijk. Het regent ook een tijdje. Gelukkig niet te lang.

Uiteindelijk bereiken wij na een klimpartij door het zeer rulle zand de eerste pauzeplaats. De snoepzak gaat rond en vindt welwillend aftrek. Trouwens ook de zelf meegebrachte etenswaren. Hierna gaan wij weer verder met de wandeling en lopen de duinen in richting Boerderij Meijendel.

Druk pratend lopen de meeste deelnemers door de duinen. Er valt qua bloeiende planten, bessen, paddenstoelen, etc. niets te beleven. Bij Meijendal aangekomen geven Marianne en Ad het tijdstip aan dat wij weer vertrekken. Hierna gaat een ieder iets bestellen in het restaurant en zoekt een zitplaats. Net als de vorige wandeling niet erg moeilijk, het is weer niet druk. Dit was al merkbaar bij het bestellen van de etens/drinkwaar.

Om kwart voor drie staan wij weer in de starthouding en gaan wij met Henk voorop terug door de duinen naar Scheveningen. Het lijkt erop dat onze route bij Meijendel nog steeds geblokkeerd is en daarom nemen wij direct een alternatieve route. De wind hebben wij tegen en wij staan nog tweemaal stil voordat wij de plaats bereiken waar wij de trap afdalen naar het strand. De eerste keer bij de plaats waar je over de duinen heen kunt kijken en de volgende op een formele snoepje locatie.

Bij de duinovergang ook weer een snoepje en nu over het strand met de wind in het gezicht, is volgens Buienradar niet afgesproken, op naar de Pier en La Galleria. Achter ons, noordwaarts wordt de lucht helder, daar schijnt vermoedelijk de zon.

Bij de Pier aangekomen wordt iedereen uitgenodigd voor de Nieuwjaarsborrel die door Pierewaaien Scheveningen wordt aangeboden. De meeste deelnemers aanvaarden de uitnodiging en even later zitten wij met z’n allen in La Galleria. Annemarie, Corry en nog een frequente deelnemer die niet hebben meegelopen, maar wel in de buurt wonen, schuiven ook aan. Na het uitspreken van de beste wensen en gezondheid in 2019 laten wij ons het drankje goed smaken. Opvallend is hoe licht het buiten nog is, de dagen beginnen weer te lengen.

Tot zondag 3 maart voor de volgende Pierewaaienwandeling.

Henk de Koning

Powered by Website Baker