Pierewaaien Scheveningen maakt uitsluitend gebruik van Cookies waarvoor geen toestemming gevraagd hoeft te worden.
Als u deze balk volgende keer niet meer wilt zien, kunt u op akkoord klikken.
Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken.

Paaswandeling: zondag 21 april 2019

     
 

Alex maakte 94 foto's en schreef een verslag; dat vind je onderaan deze pagina.

Dit is de link naar de foto's

     
 

Ad stuurde een paar foto's van het natafelen in het restaurant op de Pier.

Link naar de foto's

     
Alex schreef: 
Het was prachtig weer, een enorme drukte op de boulevard en pier, veel fietsers en wandelaars in de duinen.
Ook druk op het strand, veel zonaanbidders. Een werkelijke mooie voorjaarsdag.
Er was een grote groep wandelaars.Ook al was de dag bij uitstek geschikt om andere bezigheden te hebben, op deze 1e Paasdag waren er weer veel pierewaaiers aanwezig. Het beloofde een mooie wandeling te worden.
Ook voor de dieren blijkbaar goed weer. Veel meeuwen in de lucht en deze keer een grote groep paarden die er in een draf vandoor gingen.
De natuur is ook weer geheel aan het vernieuwen en aan het bloeien. De meidoorn zit al in de knop met hier en daar een enkele bloesem en kever. De duindoorn zit vol in de knop, bomen worden al groen en een enkele rietpluim wiegt aan de waterkant in de zon.
Na rustpuntje van Meijendel gingen we weer verder via de oude route. Hier is het pad geheel vernieuwd en is een duincampus ontstaan. We vinden er allerlei beziens- en wetenswaardigheden voor de jonge duinonderzoekers. Inclusief mooie picknick plekken en objecten die ons nog niet geheel duidelijk zijn waartoe ze dienen. Tijdens de weg terug zijn er nog een paar die even van het uitzicht willen genieten en gaan de trap op. Hier is de meidoorn goed te zien en kon ik het niet nalaten om het fotogenieke torretje te fotograferen. Tevens een mooi uitzicht van de vele fietsers in het duin.
De schapen waren deze keer weer van de partij, ze hadden een mooie duintop uitgezocht en lagen daar van het mooie weer te genieten. Na afloop nog voor even het rustpuntje bij La Galleria. Het restaurant was weer open en aardig verbouwd, ziet er weer goed uit en de drankjes smaakten als vanouds. 
Groet, Alex.

 
 

 

 

 

Powered by Website Baker