Pierewaaien Scheveningen maakt uitsluitend gebruik van Cookies waarvoor geen toestemming gevraagd hoeft te worden.
Als u deze balk volgende keer niet meer wilt zien, kunt u op akkoord klikken.
Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken.

Veelgehoorde vragen en antwoorden

Mag je op deze wandeling ook een hond meenemen?
Wat ons betreft is een hond ook welkom, alleen mag dat volgens de Gemeenteverordening niet op de meeste stranden in het badseizoen tussen 15 mei en 1 oktober.
Kijk voor de regels op de website van de gemeente Den Haag: Noorderstrand.
In het badseizoen kun je met je hond aansluiten bij de strandopgang Zwarte Pad. In de duinen moet je hond aan de lijn.


Hoe lang duurt de wandeling ongeveer?
De dag ziet er ongeveer zo uit:

 • We verzamelen bij de Pier om 12 uur en vertrekken niet later dan ongeveer 12u15.
 • We lopen 4 km over het strand en 2 km door de duinen; een wandeling van 1,5 u.
 • We pauzeren ongeveer een uur in Meyendel; daar kun je de lunch gebruiken.
 • We lopen 3 km door de duinen en 2 km over het stand terug naar de Pier; ongeveer 1,5 uur.
 • We zijn dan om 4 uur tot half vijf terug bij de Pier.
 • Ongeveer de helft van de deelnemers gaat dan nog een borrel met elkaar drinken in 'La Galleria' aan de Boulevard.
 • Ongeveer de helft daarvan gaat om een uur of 6 met elkaar eten in een restaurant ergens in Scheveningen, dus:
 • Houd rekening met een 'open einde'!  

Hoeveel mensen wandelen er mee?
Dat varieert natuurlijk en is voornamelijk afhankelijk van de weersverwachting. Is die slecht, dan blijven de mooiweerwandelaars thuis. Als het winter is en de weersverwachting is slecht, dan zien we toch nog wel ongeveer 15 stoere wandelaars. 's Zomers bij mooi weer zijn dat er vaak wel 50 of soms zelfs 60.

Ik was op zoek naar datums voor de volgende wandelingen, maar ik kan ze nergens vinden.
De data zijn te vinden op de Home pagina.
Aan de rechterkant staat een oranje kolom; daarin vind je de data, samen met een verwijzing naar de laatste foto's. Misschien heb je een en ander zo ingesteld, dat je naar rechts moet scrollen voordat je die kolom kunt zien.
In dat geval staat er een schuifbalk onderaan je scherm. Je kunt ook de rechter pijltoets gebruiken: de gele knop op bijgaand plaatje.

Kunt U misschien een nader adres geven, voor de start. Omdat ik n.l. op de tom-tom moet rijden. En die pakt alleen concrete adressen.
Ik heb 3 adressen voor je:

 • Strandweg 51-53; dit is het adres van La Galleria, een Italiaans restaurant aan de Boulevard, waar we meestal wat drinken na de wandeling. Je kunt hier echter niet met de auto komen, maar wel dichtbij natuurlijk. De postcode is 2586 JL;
 • Zwolsestraat 1-49; dit is het adres van een grote parkeergarage, 5 minuten lopen en altijd plaats, postcode 2587 TX;
 • Nieuwe Parklaan 66; dit is het adres van De Boshut, een koffietentje waar je meestal (misschien 's zomers niet) vlakbij gratis kunt parkeren; 10 tot 15 minuten lopen naar de Pier bij het Kurhaus.  

Ik zag een aankondiging staan voor zondag pierewaaien. Leuk! Maar is er nog plaats? En gaat het door?
De wandeling gaat altijd door. Aan- en afmelden is bij ons niet nodig. Meestal zijn er tussen de 10 en de 35 deelnemers. We weten niet van tevoren wie er komt, dat is een beetje afhankelijk van het weerbericht. Maar de thuisblijvers hebben meestal ongelijk, want het weer aan het strand valt eigenlijk altijd mee. De helft van het aantal deelnemers is meestal bekend met de route, de andere helft is nieuw. Als er veel mensen zijn hebben we dus meestal ook wel genoeg begeleiding. De organisatie is in ieder geval met twee mensen aanwezig. 


Is een stevige wandelconditie een vereiste? Hoe hoog is het tempo?
Het is heen ongeveer 1,5 uur lopen in een rustig tempo. Er wordt ook wel gestopt om de groep weer aan te laten sluiten, want in de praktijk valt de groep natuurlijk uiteen in een aantal kleine groepjes. Na een lunchpauze van een uur nog een keer 1,5 uur lopen op de terugweg.
Als je geen conditie hebt is het geen goed idee om onze wandeling als eerste oefening te gebruiken, daarvoor is hij toch te lang en je kunt niet met de bus terug als het je te zwaar wordt.


Kunnen jullie mij op de mailinglijst zetten?
Ik ben 40. Pas ik dan een beetje in de doelgroep of is die er niet echt?

Je emailadres heb ik opgenomen in onze verzendlijst. Voortaan krijg je een herinnering ongeveer een week voor elke wandeling. Voor de meeste vragen kun je wel een antwoord vinden op onze website. Je past prima binnen de groep. De leeftijd ligt zo tussen de 35 en de 60 jaar. Jonger en ouder komt ook voor. Als je de foto's op onze site bekijkt, krijg je zelf een indruk. 

Waarvoor wordt de bijdrage van € 3,-- gebruikt die we aan het begin van de wandeling betalen? 
Deze website is natuurlijk niet gratis. Er worden flyers gemaakt en een snoepje uitgedeeld bij het wachten. Ook zetten we vroeger af en toe een advertentie in de krant (1 in 3 mini's in de Volkskrant, Trouw en Parool; Treffers in NRC en NRC Next) onder 'Kennismaking Algemeen' en die advertenties zijn erg duur. En iedere keer ook weer iets duurder en daar zijn we dus maar mee gestopt. Bij het afscheid van iemand van de organisatie geven we graag een aardigheidje. Bij ons 20 jarig jubileum was er een heuse receptie op het strand en een DVDtje met foto's uit voorbije jaren. Daarna stonden we wel even rood! Maar als we ruim bij kas zitten geven we ook wel 's een rondje, bijvoorbeeld bij de borrel na de Nieuwjaarswandeling. Maar dat kan natuurlijk niet iedere keer, dus dat blijft een verrassing! Overigens hebben we de bijdrage met ingang van 2011 van €3,-- kunnen verlagen naar €2,--. Waar maak je dat nog mee? Helaas zien we ons gedwongen om per februari 2019 weer terug te gaan naar het oude bedrag van €3,--. De deelname is iets teruggelopen, grote groepen wandelaars (meer dan 40) hebben we de laatste 2 jaar niet meer gezien.

Ik wil de komende wandelling wel meegaan. Hoe meld ik me daarvoor aan? 
Aanmelden is bij ons niet nodig. We zien wel wie er komt. De organisatie is altijd met twee mensen aanwezig en verder zijn er genoeg regelmatige deelnemers om eventueel een grotere groep te begeleiden. We ontmoeten elkaar onder aan de trap die van de Boulevard naar het strand leidt, bij de Pier van Scheveningen. Je herkent ons groepje wel; op deze website staan foto's om je daarbij te helpen. 

Ik vond het heel gezellig. Organiseren jullie ook andere activiteiten?
Kort gezegd: nee. Het  team van Pierewaaien Scheveningen organiseert alleen deze wandeling, maar dan wel iedere zeven weken; het hele jaar door! Maar als je zelf iets organiseert, willen we eventueel wel een e-mail daarover doorsturen aan de mensen die op onze verzendlijst staan.

Is de organisatie van Pierewaaien Scheveningen verzekerd? Kan een deelnemer aan een wandeling eventueel iets claimen als er een ongeluk of iets dergelijks zou gebeuren?
Nee, wij zijn niet verzekerd en ook niet aansprakelijk te stellen. Ons inziens is het niet eens mogelijk een verzekering af te sluiten en het is ook niet nodig. Wij zijn geen vereniging in de zin dat we staan ingeschreven als zodanig en/of statuten/huishoudeliijk reglement hebben. Onze wandelaars zijn volwassen en lopen vrijwillig met ons mee. De wandelbijdrage is een onkostenvergoeding. Als deelnemers onderweg iets overkomt dan zijn de kosten daarvan voor de eigen zorg- of WA-verzekering. Het laatste als door eigen toedoen een ander persoon iets overkomt. Wij zijn eigenlijk gewoon een grote groep kennissen die van wandelen houden. Wel is er natuurlijk een "zorgplicht" van de begeleiding. Iemand die onderweg onwel wordt kan op onze hulp rekenen. Daartoe is het belangrijk dat de begeleiders telefonisch bereikbaar zijn. Daarom worden hun telefoonnummers ook aan iedere deelnemer van die wandeling bekend gemaakt. We doen ons best om zo goed mogelijk bereikbaar te zijn.

Ik vond het fijn dat ik foto's van vorige wandelingen kon bekijken om een indruk te krijgen van de sfeer van de wandeling en de deelnemers, maar wat is jullie fotobeleid ook als het gaat om de privacy?
Je zou de indruk kunnen hebben dat onze foto's openbaar op internet staan maar dat is toch niet het geval. De foto's staan in een beschermde omgeving en kunnen alleen worden gezien als je over de juiste link beschikt. Meer informatie kun je vinden op onze Privacy-pagina.

 

Powered by Website Baker