Pierewaaien Scheveningen

Helaas was het een poosje niet meer mogelijk om zelf direct iets te schrijven in ons gastenboek. 
Dat was namelijk ontdekt door spammers, en hun bijdragen ... 
Maar nu is er dus weer een nieuw gastenboek.
De berichten die in het oude gastenboek waren geschreven, vind je nog hier onder:

Thuisblijvers opgelet!

Met nog mooie herinneringen aan ‘t Pierewaaien in de beginjaren (met Paul, en ik lees op deze site in 1989) was ik verrast in een NRC kleintje te lezen dat er nog steeds volgens dezelfde formule wordt gewandeld. Geen aarzeling dus, en met de verzekering dat thuisblijvers meestal ongelijk hebben (ook mijn lijfspreuk!) en het weer aan de kustlijn vaak beter is dan de voorspelling voor het kustgebied, droog van huis op pad. Op Scheveningen aangekomen regende ’t inmiddels flink en trof ik schuilend een paar met wandelschoenen uitgeruste groepjes wandelaars, vermoedelijk en naar later bleek ook Pierewaaiers. En midden in de stromende regen in mooi weer kleding een figuur van wie ik vermoedde dat die wel eens onze dagleider zou kunnen zijn. En inderdaad, ‘t was Kees. Vanuit de schuilende posities werd ‘m door een enkeling toegeroepen dat zij toch maar van de tocht afzagen, waarna we met z’n twintigen op pad gingen. Paraplus werden vermoedelijk gedragen door meer landinwaarts wonenden, let int vervolg op: aan de kust zijn ze hun leven niet zeker, en dat bleek! ’t Werd al gauw droog en dat bleef ’t ook tot de boerderij. Met de wind in de rug en de schaarse aanwezigheid op ’t strand werd ’t een heerlijk rustige wandeling met snoepjes onderweg, heen aan ’t einde van ’t enig serieuze klimmetje en terug aan ’t begin ervan (Lia).

In de boerderij viel ’t me op dat er veel met slagroom bedekte lekkernijen werden gegeten, althans aan mijn tafel. Leek echt op ‘dat hebben we verdiend’ en dan vervallen alle argumenten daartegen.

Weer buiten gekomen was ’t grootste deel van de lucht blauw. En werd de wandeling terug een nog groter feest. ’t Is dat we even hebben moeten wachten op Loek die z’n pet bij de boerderij had laten liggen en terug is gerend, anders zouden we weer helemaal droog op ’t vertrekhonk terug zijn gekeerd. Nu waren de laatste honderden meters nog wat (erg) nat met zelfs een klap onweer. Dat hield wel de hele groep intact bij het afsluitend drankje in La Galleria, degenen die direct door naar huis wilden gaan kozen er toch maar voor om even de bui af te wachten. En droog werd ‘t weer!

’t Is moeilijk om toen en nu te vergelijken, ik herinner me van de twee keer van toen dat de groep veel groter was, maar inderdaad wel met heel goed weer. De sfeer was toen ongedwongen, en daar is niets in veranderd. De ambiance maakt ’t net als toen gemakkelijk om leuke gesprekjes aan te knopen. Ik ben ook benieuwd naar de foto’s, de fotograaf maakte ze met overtuiging en dus zullen ze zeker een indruk achterlaten van weer een prachtige wandeling.

Lia, Kees en Han: jullie relaxte begeleiding heeft zeker bijgedragen aan de plezierige en ontspannen sfeer. Bedankt daarvoor!

Door  André
Op  30-5-2010
Om 20:26
Mail agmwortel@planet.nl
Url n/a
 

Wandeling
Vorige week zondag voor het eerst mee geweest met de pierewaaienwandeling.
Ik vond het heel leuk en zal zeker ook vaker meegaan.
Vandaag heb ik dezelfde wandeling nog een keer gedaan , maar nu alleen en met mijn hond.
Heerlijk

 

Door  Marijke
Op  31-01-2010
Om 16:38
Mail Mail: marykeonline@hotmail.com
Url n/a


 

'What is in a name'
Hallo beste Pierewaaiers,

Mochten sommige van jullie, uitgezonderd zij die het al weten, nog met de zaligmakende illusie rondstappen dat wij strandwandeaars de enige zijn die de naam Pierewaaiers trots in het vaandel voeren, dan moet ik jullie met pijn in het hart uit jullie langgekoesterde droom helpen, want er is een andere club die zijn vaandel ook met de naam Pierewaaiers heeft gesierd. Ondergetekende heeft deze moeilijke stap van erkenning inmiddels gezet.
Bij toeval kwam ik tot deze ontdekking toen ik van de week met het mooie weer op de Pier was om wat foto's te nemen. Om een speciale positie in te nemen wilde ik naar het lager gelegen 'eiland' aan het eind van de Pier gaan, ware het niet dat ik bovenaan de trap naar het lagergelegen deel ik op hekje stuitte dat de trap afsloot. Bij dat hekje was keurig een geel bord aangebracht met het volgende er op geschilderd:
Zeehengelclub '' Pierewaaiers '' dat was dus even er van opkijken.

Eén en ander deed bij mij meteen de vraag naar boven komen of wij ons er van bewust zijn welke versie van Pierewaaien/ers nu eigenlijk de officiële is, voor zover we van officieel kunnen spreken, want we zijn geen vereniging.
Het emailadres luidt pierewaaienscheveningen, bovenaan de pagina's van de site staat Pierewaaien Scheveningen, en in mails wordt gesproken van de (P)pierewaaiers. Misschien dat er iemand is die hier duidelijkheid over kan geven?

En mochten we er niet uit kunnen komen, och, denk dan maar: What is in a name.

Curt
Door  Curt Pflug
Op  116-10-2009
Om 19:10
Mail Mail: curtpflug@tele2.nl
Url n/a


 

Jubileum!
Beste Pierwaaiers,
Wat een leuke jublileum wandeling. Erg leuk de verrassing op het strand met de heerlijke hapjes en een drankje. Complimenten aan de organisatie.
Ik heb in ieder geval genoten.

Groetjes van deze pierewaaister,
Petra

 

Door  Petra
Op  14-07-2009
Om 19:07
Mail Mail: petrajdenijs@hotmail.com
Url n/a


 

Leuk!
Hallo!
Voor mij was het ook de eerste keer en ik heb echt genoten van een heerlijke wandeling, met voor mij allemaal nieuwe mooie plekken en een zeer goed gezelschap! Volgens mij zeggen de foto's wel genoeg!
Dus bij twijfel......altijd doen!

Groetjes, Birgit

 

Door  Birgit
Op  27-04-2009
Om 22:04
Mail n/a
Url n/a


 

De eerste keer
19 april voor het eerst meegelopen. Geen idee wat ik moest verwachten. Ik kan niet anders zeggen dan: geweldig. Met bijzondere dank aan Eva voor haar innemende gezelschap.

 

Door  Piet uit Hellevoet
Op  26-04-2009
Om 13:04
Mail Mail: p.stilkenboom@live.nl
Url n/a


 

De nieuwe site
Ik heb nu eindelijk onze nieuwe site mogen aanschouwen. Eerlijk gezegd moest ik bij de eerste aanblik ervan wel even wennen. Het ziet er minder 'gezellig' en speels uit als de vorige site, maar een stuk zakelijker, maar zeker is dat het professioneler van karakter is. En dat went. Het kan zich zonder meer tussen de 'groten' manifesteren.
Ik wil mij voorlopig beperken tot het aanstippen van de pagina brede foto bovenaan elka pagina. Het is een mooie panoramafoto, zeker ook met de lauwerkrans als embleem voor het 20-jarig bestaan van de Pierewaaiers ziet het er origineel uit.


 

Door  Curt Pflug
Op  20-04-2009
Om 15:04
Mail Mail: curtpflug@tele2.nl
Url n/a


 

Vernieuwde Site
Vorige week zag ik tot mijn verassing de nieuwe site van Pierewaaien Scheveningen.
Kleurrijk, professioneel, kort en duidelijke informatie.
Proficiat met dit resultaat. Het zal verwacht ik nog meer gezellige deelnemers aantrekken.

 

Door  Geert Schuurmans
Op  15-04-2009
Om 22:04
Mail Mail: gschuurmans@het net .nl
Url n/a


 

Zondag 8 maart
Beste pierewaaiers,

Wat een straffe wind op de terugweg, maar wat een bruisende energie levert het mij!

Ik heb genoten! Dank voor jullie goede zorg! En ga zo door! Mieters!

Met vriendelijke groet en een glimlach van Claire

 

Door  Claire
Op  12-03-2009
Om 13:03
Mail n/a
Url n/a


 

Site in opzet
Hey Han, dit is een leuke site geworden, waar zitten de foto archieven verstopt ?
Vind het leuk de mensen terug te zien of een stukje toe te voegen met fotoos !
Mag voor mensen die meegelopen hebben wat mij betreft ook mogelijk zijn, hun leukste foto te uploaden !
Aad

 

Door  Aad
Op  01-03-2009
Om 14:03
Mail n/a
Url n/a


 

Ongelofelijk !
De hele week zulk slecht weer, dat ik het idee had dat Pierewaaien voor het eerst geen wandelaars zou aantrekken. Maar.....integendeel.......deze dag was wederom zonnig, de beloofde windkracht 5 bleek een ons in de rug blazend hulpje te zijn, die op de terugtocht weer vertrokken was, dus ook dat viel weer mee !

De groep die zich van alle windstreken onder aan de Pier had verzameld, was ongeveer 26 wandelaars groot ! Hier en daar hoorde je nog een schuchter "gelukkig Nieuwjaar" zeggen, want het was de eerste wandeling van 2009 voor ons.

Bij de duinovergang verzameld, want de Pierewaaiers hadden zich als een zeer lang lint over het strand verspreid, waren enkele rondjes van de snoepspecialiteit nodig om ook de laatkomers op te vangen. Zelfs een mevrouw die een half uur later was gestart, had zich dapper naar voren gewandeld en bleek zoveel conditie te hebben dat ze vooraan bleef lopen, tot aan het eind.

Bij Meijendel was het traditioneel superdruk. We hadden nu de volgende taktiek, niet als groep naar binnen gaan, maar als kleine clubjes rondlopend totdat er tafeltjes/stoeltje vrijkwamen. Dat werkte ! Na wat gewurm zaten Pierewaaiers verspreid over 4 plekken, waarbij de grootste groep een lange tafel te pakken had gekregen in het serre-gedeelte. De bediening is sterk verbeterd, ik denk doordat men nu een moderner systeem met een draadloos commandokastje hanteert. Ook het afrekenen gaat veel soepeler dan vroeger. Trouwens, de ErwtenSoep was weer erg lekker !

De terugtocht liep heel soepel, soms moesten we korrigeren wat betreft de paadjes, daar nieuwkomers niet altijd weten waar er rechtsaf geslagen gaat worden.

Nadat we weer teruggekeerd bij de Pier, eerst bij de Italiaan een drankje hadden genoten werd er een rondje gemaakt of er eters waren en waar men dat dan wilde. De keuze viel unaniem op het Orientaals restaurant, waar we nog een bijzonder gezellige avond hadden en de wurgslang (gelukkig volgens sommigen) een vrije dag bleek te hebben, samen met haar buikdansende bazin.

 

Door  Aad
Op  09-02-2009
Om 15:02
Mail n/a
Url n/a