Pierewaaien Scheveningen

In ons gastenboek is ruimte om je belevenissen en opmerkingen een plaatsje te geven. Je kunt hier ook oproepen doen, bijvoorbeeld om samen naar Scheveningen te reizen. Het is niet verplicht om je e-mailadres te vermelden; dat kan spam opleveren. Als je wel je e-mailadres invult kunnen anderen per e-mail direct naar jou reageren door op het envelopje in je bericht te klikken.

Irine Irine@online.nl 03-11-2014 18:49
Hallo Henk, hallo Peter,
ik heb gisteren een heerlijke dag gehad; mooie wandeling, prettige gesprekken, gezelligheid in de horeca, naderhand nog met een groepje gegeten; jullie maakten dit mogelijk als begeleiders van de dag. Hartelijk dank! Groetjes van Irine.
Annemarie Hamer ahamer741@gmail.com 29-10-2014 21:00
:)Doorn, 29-10-2014
Hallo allemaal,
Kortgeleden ontdekte ik dat het pierewaaien in Scheveningen nog steeds bestaat!
Pierewaaien was 18 jaar geleden het eerste uitje waarvoor ik werd uitgenodigd door een voor mij nog vrijwel onbekende man, die later mijn 2de echtgenoot werd, met wie ik prachtige jaren had, en die inmiddels overleden is, helaas Hij had al een paar keer meegelopen, en het leek hem een leuke manier om elkaar al pratend wat beter te leren kennen.
Bij de pier aangekomen bleek er een grote groep mensen te staan, die allemaal een doorgeknipte ansichtkaart kregen. Het was de bedoeling dat je de persoon die de andere helft had er bij zocht, en met die persoon de wandeling ging opstarten. Het was nogal ongelooflijk dat juist wij de 2 helften van een zelfde kaart bleken te hebben! Toeval bestaat niet, toch? We hebben de hele tocht samen gelopen,wat heel goed voelde, en e.e.a. mondde uit in een hele mooie relatie.
Het is voor mij heel bijzonder om zondag de tocht weer te gaan lopen!
Tot ziens a.s. zondag, Annemarie Hamer.
André Kuijper vuurvlinder48@gmail.com www.geocaching.nl 01-08-2014 22:47
25 jaar geleden zag ik een advertentie in de krant onder het kopje "ontmoetingen": Singles ontmoeten elkaar bij de Pier van Scheveningen om vandaar de nu nog steeds bestaande wandeling naar Meijendel te maken. Ik besloot mee te gaan en tot mijn grote verbazing stond daar een groep van ca. 150 singles. Ieder was verbaasd en op het strand werd door de daar aanwezige badgasten gevraagd wat voor groep er voorbij kwam. Met open mond bleven zij achter bij het antwoord dat het om "Standwandelen met Singles" ging.
Nu 25 jaar later is er een herdenkingsmunt gemaakt.
Om meer bekendheid te geven aan deze activiteit besloot ik mijn hobby Geocaching te gebruiken om een een Travel Bug te maken. Dit is een aluminium plaatje met een uniek nummer en 2 herinneringsmuntjes, een sleutelhanger met daarom het doel van de reis van deze Travel Bug. Deze wordt geplaatst op een cacheplek en zal door anderen gevonden worden en elders in Nederland worden geplaatst. Voor meer informatie over de activiteit zie Geocaching.nl
Marion 28-07-2014 10:51
Helaas heb ik gisteren niet deelgenomen aan de zomerwandeling, moet heel gezellig zijn geweest! Werk aan het spoor dus veel te lange reistijd om er te komen. Vandaar nu deze oproep of er iemand uit de omgeving Haarlem volgende keer weer deelneemt en bereid is mij mee te nemen.
Of eventueel als alles weer op tijd gaat samen te treinen, wel zo gezellig!?

Groet, Marion
Marion 27-06-2014 12:36
Op de vraag of het bij restaurant Vitesse is bevallen, kan ik meedelen, "heel erg goed"! Er was een speciaal menu te bestellen, prima eten en ook heel betaalbaar voor iedereen.
Voor mij is het steeds een feestelijke afsluiting met een gezellige groep mede wandelaars en maakt de dag compleet.

Volgens mij kwam deze tip van Paul!
;)
Hendrikus Palm hmawpalm@casema.nl 11-06-2014 06:39
25 jaar pierewaaien een dag om nooit te vergeten, bedankt alle vrijwilligers jullie zijn vrienden
met visie.
Marion 10-06-2014 17:53
Wil jullie allemaal nog eens bedanken voor deze fijne feestelijke wandeldag! Vooral de organisatie die met zoveel inzet en plezier het werkelijk iedereen naar de zin weet te maken, TOP!
En geen verschil of je al vele jaren deelneemt of dat het je eerste wandeling was.

Kijk je hier even rond en twijfel je nog om eens mee te gaan, ik zeg doen!

Groetjes, Marion
Hey, j. joke.hey@casema.nl 10-06-2014 17:24
Pierewaaien, 25 jaar! Wat een feest en wat een grote opkomst op de 1e Pinksterdag, prachtig weer, zelfs warm (tegen de 29 gr.)
N.a.v. een uitnodiging van Han om toch dit heugelijke feit mee te vieren, heb ik hieraan gehoor gegeven. Te bedenken, dat ik dit evenement met Ingrid, Marjan, Frans en Jan heb mogen verzorgen en daarbij zijn wij als Pierewaaiers ook nog op de tv geweest.
Het waren fijne wandelingen, er kwam zelfs een zeilclub uit voort en fijne vriendschappen!
Vlak voor Meijendel werden we onder de bomen(feestelijk versierd) uitgenodigd voor een glas eigengemaakte bowl en een heerlijk stuk cake. Hulde aan de makers ervan.
Warm, warm was het, iedereen had er wel last van, maar al gauw vergaten we de warmte toen we bij Galeria lekker binnen konden zitten
en genieten van de koelte.
Wat toespraakjes, nieuwe pet voor Han en het glas heffen op het 25-jarig jubileum.
Organisatie: BEDANKT! Fijne wandeling, oude contacten weer gesproken. Kortom: veel succes jullie met het voorzetten van het Pierewaaien.
Hartelijke groet, en wie weet nog eens tot ziens. JOKE HEY.

Feestje? www.enter-teentje.nl


TIP van Aad : https://www.flickr.com/photos/122836447@N03/ 28-05-2014 13:48
Hallo Pierewaaiers ! Wil je eens kennismaken met het mooie Friese land en houd je van wandelen, natuur, water, zon, groene weiden, Vogelgeluiden en nachtelijke kikkerconcerten ?
Dan is net over de afsluitdijk, dicht tegen Makkum aan (leuk haven plaatsje aan het water met klassieke zeil schepen) een Boerderij mini Camping die ik kan aanbevelen. Mooi gelegen in het weidse groene grasland en heerlijk rustig.
Kijk ook : http://www.minicampingdeweeren.nl/
Ligt ook aan het waddenpad dus voor de wandelaars een aanbeveling. Fietsen in de omgeving is heel mooi en de natuur langs de waters is helder, schoon, rustig en puur. Ik heb een paar fotoos er van gemaakt en de Boerin Riekje is een hartelijke vrouw. Duur is het al helemaal niet.
Judith Juvanlee2002@hotmail.com 21-04-2014 08:20
Wat een heerlijke 1ste Paasdag. Het weer was perfect om te wandelen. Zelf had ik nooit van pierewaaien Scheveningen gehoord maar meegenomen door een vriendin. Prachtige wandeling, leuke gesprekken, voor herhaling vatbaar. Dank aan de organisatoren.
21-30 van de 40