Pierewaaien Scheveningen

In ons gastenboek is ruimte om je belevenissen en opmerkingen een plaatsje te geven. Je kunt hier ook oproepen doen, bijvoorbeeld om samen naar Scheveningen te reizen. Het is niet verplicht om je e-mailadres te vermelden; het kan spam opleveren. Als je wel je e-mailadres invult kunnen anderen per e-mail direct naar jou reageren door op het envelopje in je bericht te klikken.

Henk Schreuders info@h-schreuders.speedlinq.nl 30-07-2015 22:22
Tijdens het gezellige Pierewaaien op 26 juli j.l. heb ik fijne gesprekken gevoerd met enkele deelnemers. Na de wandeling zijn we met z’n allen wat wezen drinken. Met een paar wandelaars zijn we daarna in de stromende regen langs de boulevard naar visrestaurant Simonis aan de Vissershaven van Scheveningen gelopen, waar we heerlijk hebben gegeten. Ook erg gezellig!
Tineke Slot tineke.slot@telfort.nl 22-07-2015 10:34
Wil graag a.s. zondag 26 juli samen rijden. Kom zelf vanuit Voorhout.
groet Tineke:;)
Ad alang65@kabelfoon.nl 13-06-2015 13:36
Op de foto's zag ik dat er weer een goede opkomst was.
Het was ook heerlijk weer om te wandelen.
Op 26 Juli ben ik weer er weer bij.
Olga o.schefferlie@planet.nl http://www.olgaschefferlie.nl 09-06-2015 10:27
Pierewaaien

Om 12 uur sta ik bij de Pier, hartelijk ontvangen door organisatoren Ria en Peter. We gaan wandelen, over het strand. De zon schijnt, de zee is rustig. Ik zie een kennis, leuk, we lopen samen verder.
Na een uur gaan we klimmen door het mulle zand. Het is alweer even geleden dat ik wandeltochten maakte en dat voel ik. In de duinen zingen vogels, bladeren filteren het zonlicht.
‘Hoe heet u, of mag ik jij zeggen?’
De man naast me vertelt over z’n werk, z’n kinderen, z’n hobby’s. Een leuk gesprek.
Drukte bij het eethuis, toiletbezoek, een lange rij voor het buffet. De bediening is hier volledig geautomatiseerd, snel en efficiënt. Twee dames en ik drinken samen koffie en eten onze meegebrachte boterhammen.
‘Mag dat hier,’ vraag ik aan mijn buurvrouw.
‘We doen het gewoon,’ zegt zij.
Na de lunchpauze wandelen we verder. De man naast mij zet de pas er in.
‘Loop je voor de eerste keer mee met Pierewaaien?’ vraag ik.
Hij is gepensioneerd is, vertelt over zijn werk als vrijwilliger.
Opnieuw changement.
‘Wat doe jij in het dagelijks leven?’
Met kleine vragen beginnen de gesprekken. We vertellen over onze hobby’s, ons leven, ons verleden en waarom we deze wandeling maken.
Het laatste stuk gaat weer over het strand. We praten over muziek, boeken.
Na een drankje gaan sommige mensen naar huis.
Ik ga nog even met een groepje mee naar een restaurant. Het is er erg gezellig, maar ik blijf niet eten, drink alleen biertje. Wat een indrukken op zo’n zonnige middag. Wat een heerlijke wandeling en wat een aangename gesprekken.
Mijn buurvrouw en ik hebben nog een laatste gesprek in de tram naar Holland Spoor.
In de trein pak ik m’n agenda en noteer alvast de volgende datum.

Tanja Tanja.gunzel@cbr.nl 07-06-2015 22:05
Ik was voor de eerste keer mee. T was heerlijk weer. Een leuke wandeling. Heb t erg naar mijn zin gehad, leuke mensen ontmoet. Tot een volgende keer.
Manja Bolding manja@kabelfoon.net 24-04-2015 09:47
Voor de eerste keer mee, en ik heb het erg naar mijn zin gehad. Leuke mensen ontmoet, heerlijk gewandeld en prachtig weer, wat kan een mens zich nog meer wensen.
O ja ik houd van kamperen en met mij nog een aantal heb ik begrepen dus eventueel voor nader contact klik op de enveloppe.
Irine irine@upcmail.nl 15-04-2015 21:33
Fijn! a.s. zondag weer Pierewaaien (19/4). Gaat er iemand uit een van de Drechtsteden, zullen we samen reizen?
Andre Kuijper vuurvlinder48@gmail.com 02-03-2015 00:45
Bedankt voor de organisatie van deze gezellige wandeling. Het weer was prima,hele leuke mensen ontmoet, gezellig gedanst bij de live muziek. Dank aan de danspartner, ja had langer gekund. En als het even meezit komt er een kampeergroepje tot stand. Zijn er meer geïnteresseerden, laat het weten aub. We moeten nog even nadenken over de naam! Groet aan allen, ik heb weer genoten.
Irine Irine@online.nl 03-11-2014 18:49
Hallo Henk, hallo Peter,
ik heb gisteren een heerlijke dag gehad; mooie wandeling, prettige gesprekken, gezelligheid in de horeca, naderhand nog met een groepje gegeten; jullie maakten dit mogelijk als begeleiders van de dag. Hartelijk dank! Groetjes van Irine.
Annemarie Hamer ahamer741@gmail.com 29-10-2014 21:00
:)Doorn, 29-10-2014
Hallo allemaal,
Kortgeleden ontdekte ik dat het pierewaaien in Scheveningen nog steeds bestaat!
Pierewaaien was 18 jaar geleden het eerste uitje waarvoor ik werd uitgenodigd door een voor mij nog vrijwel onbekende man, die later mijn 2de echtgenoot werd, met wie ik prachtige jaren had, en die inmiddels overleden is, helaas Hij had al een paar keer meegelopen, en het leek hem een leuke manier om elkaar al pratend wat beter te leren kennen.
Bij de pier aangekomen bleek er een grote groep mensen te staan, die allemaal een doorgeknipte ansichtkaart kregen. Het was de bedoeling dat je de persoon die de andere helft had er bij zocht, en met die persoon de wandeling ging opstarten. Het was nogal ongelooflijk dat juist wij de 2 helften van een zelfde kaart bleken te hebben! Toeval bestaat niet, toch? We hebben de hele tocht samen gelopen,wat heel goed voelde, en e.e.a. mondde uit in een hele mooie relatie.
Het is voor mij heel bijzonder om zondag de tocht weer te gaan lopen!
Tot ziens a.s. zondag, Annemarie Hamer.
11-20 van de 38