Pierewaaien Scheveningen

Herfstwandeling: zondag 30 oktober 2016

Een uitgebreid verslag van deze mooie wandeling vind je op deze pagina onder de foto's.

 

45 Foto's van onze vaste fotograaf John. Het was gezellig!

Als hiernaast niet de bedoelde fotoserie zichtbaar wordt kun je deze link nog gebruiken.

 

     

Klik op een foto als je de hele serie wilt zien; 
je wordt dan doorgelinkt naar "myalbum.com".
Daar kun je de foto's bekijken, downloaden, delen en ook nog 'liken'.
Heb je zelf foto's die je met ons wilt delen? Leuk! Klik hier om te zien hoe dat kan.

     
  AdAd maakte een ritje in het Reuzenrad en maakte 15 foto's; Link
     
 

65 Foto's van Alex

Link naar de foto's

     
 

152 Foto's van Henk, niet alleen van de wandeling maar ook van de  Scheveningen, de Pier en de natuur onderweg.

Dit is de link naar de foto's

     
Henk schreef:    

Herfstwandeling Pierewaaien Scheveningen op 30 oktober 2016

Ondanks dat het weer niet echt bijzonder is vind ik het erg druk op de snelweg. De vooruitzichten zijn zonnig, geen neerslag, een redelijke temperatuur, maar het zicht is beperkt. Geen zicht op Maasvlakte, windmolenpark en haven van Scheveningen. Wellicht is de drukte nog te wijten aan de herfstvakantie? Neemt niet weg dat het de gehele dag toch drukker is op de pier, het strand en naar later blijkt ook op Meijendel met flinke wachttijden. 

Zoals altijd eerst even bij aankomst in Scheveningen de pier op. Boven over en naar het einde. Een Chinese dame op haar verzoek op de foto gezet en uiteindelijk aan het eind van de pier naar het bungy jumpen gekeken. Dit keer het hele ritueel van vastmaken, omhoog hijsen van de cabine, het springen, uitveren, met de handen de zee raken en uiteindelijk weer veilig binnengehaald worden op de Bungy Jump-toren aanschouwd. Ik niet alleen, maar met mij vele andere toeschouwers.   

Het reuzenrad draait weer op volle toeren vandaag. Het is een spectaculaire mechanische constructie waar druk gebruik van wordt gemaakt. Wat mij opvalt is dat de pier er steeds beter en netter gaat uitzien. Het gedeelte naast het voormalige hotel is gesloopt, de pylonen aan de onderkant zijn voorzien van een mooie harde kleur. De loopgang van de pier langs de winkels en cafeetjes is gezellig druk met voetgangers en klanten. 

Bij de uitgang van de pier zie ik door het glas dat Ad al in gesprek is met een aantal deelnemers. Ik ben mij ook gaan melden en direct gaan flyeren. De flyer vindt altijd wel aftrek, al is het maar voor het dagboek. Na enige tijd zijn de vaste deelnemers weer aanwezig en ook een aantal nieuwe deelnemers. Uiteindelijk zo’n 41 of 42 deelnemers die uit onder meer Rotterdam, Naarden, Delft, Den Haag, Scheveningen, Wateringen, Heerjansdam, Leiden, Nootdorp en Alphen (bij Chaam en Goirle) komen.  

Om 12:15 gaan wij met zon op weg naar Meijendel. Gezellig pratend en weinig foto’s gemaakt op het strand beklim ik na enige tijd de bekende hoge duinen alwaar het eerste snoepje wordt verstrekt. Te doen gebruikelijk vindt dit weer gretig aftrek en iedereen komt even bij van de vermoeiende beklimming. Hierna gaan wij weer op pad de duinen in. Voor mij is dit ook het nagaan van bloeiende of zaaddragende planten. Opvallend veel kardinaalsmuts dit keer en heel weinig duindoorn.  

Opvallend is ook het geringe aantal paddenstoelen. Dit schijnt te wijten te zijn aan de warme nazomer. Onderweg in de buurt van Meijendel komen wij een paar schitterende fotogenieke grote parasolzwammen tegen. Verschillende deelnemers staan daar even stil om deze paddenstoelen te bewonderen. Ik ben altijd verbaasd hoe het toch mogelijk is dat zoiets zachts zich door de grond kan boren en dan tot expressie komt. Dit geldt trouwens ook voor planten.    

Zoals reeds gezegd het is echt druk in restaurant Meijendel. Dit doet menigeen afzien van het plaatsen van een bestelling of stelt het uit tot een later tijdstip. Vanwege het aanlokkelijke vooruitzicht van een broodje zalm ga ik direct in de rij staan. Na enige wachttijd krijg ik de bekende schijf uitgereikt die mij wat later meldt dat het broodje klaar is.  

Om 14:45 verzamelen wij, de laatkomers plukken wij nog uit het restaurant, en gaan wij weer op pad de duinen in. De zon is inmiddels al enige tijd verdwenen en in de plaats hiervan is er een wolkendek. Onderweg een snoepje uitgedeeld, de uitkijktoren wordt beklommen door een aantal liefhebbers en uiteindelijk lopen wij weer op het strand in de richting van de pier. Veel meeuwen op het strand wat mooie foto’s oplevert als ze opvliegen. In de verte vindt nog steeds het bungy jumpen plaats en daar gloort de eindstreep en de versnapering bij la Galleria. 

Bij de pier aangekomen is na enig wachten de gehele groep verzameld en de meesten gaan dan nog mee naar La Galleria waar zij zich de vloeibare versnapering goed laten smaken.  

Tot de volgende keer en wel de Kerstwandeling op 18 december a.s.  

Henk de Koning