Pierewaaien Scheveningen

Voorjaarswandeling: zondag 28 februari 2016

Eigenlijk had ik deze wandeling beter de 'Laatste winterwandeling' kunnen noemen, want het was een prachtige dag met een flinke, koude noordoosten wind.
Bijzonder werd deze wandeling door de ontdekking van een heuse zeehond op een zandbank vlak voor onze neus. Hij (of zij?) bleef rustig liggen ondanks de massale belangstelling van onze kant en pesterijtjes van een paar meeuwen die dreigden hem in de staart te gaan pikken.
Nog iets later werden we verrast met de vondst van een grote 'vis' die helaas dood, op het strand lag. Gezien de verwonding waarschijnlijk geraakt door de schroef van een schip en daardoor was het ook moeilijk om te zien wat voor 'vis' dit moet zijn geweest, een bruinvis waarschijnlijk dachten wij. Gezien de horizontale staartvin moest het een zeezoogdier zijn aldus één van de wandelaars. Visvissen hebben namelijk een vertikale staartvin. Ook konden we met wat moeite een ademopening vinden boven op de kop van het arme beest. Hij moet er nog maar kort hebben gelegen want stinken deed het helemaal niet.
Er zijn weleens mensen die vragen of we altijd dezelfde wandeling maken: ja en nee, want het is toch iedere keer weer verrassend anders dan anders!
Deze mooie dag werd afgesloten met een gezellige borrel en ook is er nog een groepje gaan eten bij de (nieuwe) Chinees, naast de oude die nu gesloten is. Toch weer vergeten om daar foto's van te maken dus het was vast wel gezellig! (Han)

 

46 Foto's van onze vaste fotograaf John.

Als hiernaast niet de bedoelde fotoserie zichtbaar wordt kun je deze link nog gebruiken.

 

     

Klik op een foto als je de hele serie wilt zien; 
je wordt dan doorgelinkt naar "myalbum.com".
Daar kun je de foto's bekijken, downloaden, delen en ook nog 'liken'.
Heb je zelf foto's die je met ons wilt delen? Leuk! Klik hier om te zien hoe dat kan.