Pierewaaien Scheveningen

Kerstwandeling: zondag 18 december 2016

Een uitgebreid verslag van deze mooie wandeling vind je op deze pagina onder de foto's.
De volgende wandeling is al snel: 8 januari 2017: de Nieuwjaarswandeling!

 

43 Foto's van onze vaste fotograaf John; ook van de borrel na de wandeling  en ook nog 3 foto's door iemand anders genomen van het eetgroepje in de Pianobar.

Als hiernaast niet de bedoelde fotoserie zichtbaar wordt kun je deze link nog gebruiken.

 

     

Klik op een foto als je de hele serie wilt zien; 
je wordt dan doorgelinkt naar "myalbum.com".
Daar kun je de foto's bekijken, downloaden, delen, 'liken' en ook nog
een fotoboek aanmaken en bestellen.
Heb je zelf foto's die je met ons wilt delen? Leuk! Klik hier om te zien hoe dat kan.

     
     
 

76 Foto's van Alex. Hij heeft zich ook aangemeld als extra begeleider voor komende wandelingen.

Link naar de foto's

     
 

Henk was een van de begeleiders van deze wandeling en zag ook nog kans om 113 foto's te maken; twee nieuwe begeleiders te werven en het verhaal te schrijven dat je hieronder kunt vinden.

Dit is de link naar de foto's, ook van de borrel na de wandeling

     
Henk schreef:    

PierewaaienScheveningen Kerstwandeling zondag 18 december 2016
Het is wat als je bijtijds uit je woonplaats vertrekt en op zondag in een flinke file terechtkomt. Dit gebeurt met de 2 begeleiders (Peter en ondergetekende). Wij staan ieder afzonderlijk in een auto voor de Beneluxtunnel. Paniek, want de vooruitzichten lijken in eerste instantie niet zo best. Het duurt wel even, maar uiteindelijk kunnen wij via de A4 weer snel onze weg vervolgen en zijn ruim op tijd op de boulevard in Scheveningen.
Altijd ga ik eerst even de Pier binnen. Nu met een gezellige drukte, veel kerstbomen en versieringen. Aan het einde van de Pier boven over weer terug naar de ingang. Heel weinig bezoekers boven en dit lot is ook de bungy jump toren en het reuzenrad beschoren. Ook  de stranden aan weerskanten zijn niet druk met wandelaars ondanks dat er toch een mountainbike beachrace aan de gang is.
Voor die beachrace waren wij wat beducht vanwege het vertrekpunt en het wandelen langs de waterlijn. Na contact met die organisatie bleek dat het strand niet afgezet wordt en dat wij ons vertrekpunt konden bereiken. Uiteindelijk niet helemaal juist, maar veel problemen heeft het niet opgeleverd behalve wat omlopen om bij het vertrekpunt te komen. Die fietsers van de mountainbike beachrace op het strand zijn een aardig gezicht, hoewel van fietsen, zeker door het mulle zand, nauwelijks sprake is.
De flyers worden weer uitgereikt en nu met extra erop vermeld de vraag naar ‘Wandelbegeleiders’. Voor het vertrek wordt eerst verteld wat de te verwachten weersgesteldheid, tijdstippen eb en vloed, buitentemperatuur en watertemperatuur zijn. Ook wordt vermeld wat een wandelbegeleider moet doen en een ieder wordt verzocht om hier eens over na te denken. Hierna vertrekken wij met totaal 24 deelnemers. Alle windstreken zijn vertegenwoordigd met deelnemers uit o.a. Zwolle, Ede, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, en Scheveningen.
Het weer is uitstekend en druk pratend en ook kijkend naar de prestaties van de mountainbikers lopen wij over het strand. Op zee zijn meerdere stilliggende schepen zichtbaar waar toch wat vragen over zijn. Wat doen die daar?
Uiteindelijk, na enige tijd, bereiken wij weer het moeilijkste gedeelte van de tocht en wel de beruchte duinovergang en tevens onze eerste stop. Een snoepje uitgedeeld waarbij de constatering is dat toffees meer worden gewaardeerd dan zuurtjes. En na enige tijd gaan wij de duinen in. Winterse natuur onderweg. Een enkele bloeiende plant (duinkruiskruid). En dat is het!
Bij het Pannenkoekenrestaurant Meijendel is een fraaie kerststal te bewonderen en binnen is het helemaal niet druk. Bijna direct aan de beurt en het resultaat van de bestelling ‘mijn geliefde broodje zalm’ is snel beschikbaar. Door de geringe wachttijd dit keer tijd over om het naastgelegen bezoekerscentrum van Dunea weer eens te bezoeken. Wat stereofoto’s bekeken en ook de aanwezige te koop zijnde boeken. Natuurboeken zijn altijd maar duur!
Tegen 3 uur verzamelt iedereen zich en gaan wij weer op weg naar Scheveningen. Onderweg nog tweemaal een snoepje en op de kiek bij het afdalen van de trap naar het strand. Bij de Pier aangekomen verzamelt iedereen zich weer na enige tijd en hierna naar La Galleria voor de kerstborrel. Na enig geharrewar over onze plek in het restaurant uiteindelijk het gewenste drankje gekregen. Na een kort woord en het wensen van prettige kerstdagen en een goede jaarwisseling een toost uitgebracht alvast op de komende feestdagen. Verrassend is dat twee deelnemers bereid zijn om wandelbegeleider te worden. Wij gaan dit honoreren met een spoedige inzet.
Wat mij rest is om jullie allemaal prettige kerstdagen en een goed begin van het nieuwe jaar te wensen.
Vermeld a.u.b. in jullie agenda voor 2017 de volgende wandeldatums: 8 januari, 26 februari, 16 april, 4 juni, 23 juli, 10 september, 29 oktober en 17 december.
Henk de Koning