Pierewaaien Scheveningen

Nieuwjaarswandeling 2014: groots! 

Het weerbericht beloofde veel goeds en dat kregen we ook. De zon scheen en er was weinig wind. Ideaal wandelweer dus.
Om kwart voor twaalf kwamen de eerste deelnemers al aan. Langzamerhand groeide de groep uit tot 50 a 60 mensen. Ook nu kwamen er mensen vanuit het hele land. Een aantal van hen liep voor de eerste keer mee. Om kwart over twaalf vertrokken we. Eerst onder de pier door naar de zee. Daarna veranderde de groep al snel in een langgerekte sliert. Er werd gezellig gekletst en de nieuwe mensen sloten zich ook aan.
Zoals gewoonlijk gingen we na een uurtje richting duinen. Toen we boven waren werd er natuurlijk een snoepje uitgedeeld en konden we even uitrusten. Daarna ging de wandeling verder door de duinen.
Uiteindelijk kwamen we aan bij het restaurant Meyendel. Het restaurant wordt verbouwd, maar we konden terecht in een tent. Ook was er een terras, waar het heerlijk toeven was in de zon. Voor wie iets te eten had besteld was het even wachten, maar dat was niet erg. Om kwart voor drie ging de wandeling weer verder. Nu wat langer door de duinen. Na verloop van tijd was het weer tijd voor een snoepje en gingen we weer op weg naar het strand. Het strand was nu beter begaanbaar, want het was eb. Intussen was het wel wat frisser geworden. Toen iedereen weer op het beginpunt was aangekomen, gingen we naar restaurant La Galeria. Daar gingen we iets drinken om het nieuwe jaar in te luiden. Gelukkig konden we allemaal bij elkaar zitten en genieten van een welverdiend drankje. De sfeer was erg gezellig, maar na verloop van tijd ging iedereen toch weer op huis aan. Het was een leuke afsluiting van een geslaagde wandeling.
Ria Vermeulen 

 
 

Henk stuurde wel 125 foto's in; van de wandeling, onderweg ernaartoe en ook van de borrel achteraf. Ziehier zijn uitgebreide reportage.

Als hiernaast niet de bedoelde fotoserie zichtbaar wordt, zoals bijvoorbeeld met Firefox of op de iPad; dan kun je deze link nog gebruiken.

     

Tip: om een diashow rustig te bekijken kun je de andere even op pauze zetten.
Klik op een van de foto's als je ze groter wilt zien.
Nog niet groot genoeg? Wil je foto's downloaden of afdrukjes bestellen?
Dan ook even klikken en je aanmelden voor een gratis account bij 'Mijn Album'.
Dat kun je rustig doen, van spam na het aanmelden hebben we nog nooit iets gemerkt!
Heb je zelf foto's die je met ons wilt delen? Leuk! Klik hier om te zien hoe dat kan.

     
  Deze reportage is gemaakt door Audrie. Kijk je met Firefox of met een iPad? Klik dan hier!
Audrie schreef ook nog een paar regels over deze wandeling; die vind je onderaan deze pagina.
     
  Ook onze vaste fotograaf John was weer van de partij. Direkte link naar zijn foto's hier.
     
 

Na de traditionele Nieuwjaarsborrel in La Galleria zijn we nog met een groepje van 12 gaan eten bij La Lanterna in de Keizerstraat. Ziehier de foto's die Han maakte met zijn telefoon.

Als hiernaast niet de bedoelde fotoserie zichtbaar wordt. zoals bijvoorbeeld met Firefox of op de iPad, dan kun je deze link nog gebruiken.

     
Audrie schreef: 

Wat was het een heerlijk eerste nieuwjaars-pierewaaien. Prachtige onbewolkte lucht, blauwe zee met witte schuimkoppen en gezellige wandelaars. Na genoten te hebben van het wandelen langs zee en duinen, kregen we na afloop bij La Galleria een nieuwjaarsdrankje aangeboden door de organisatie, waarvoor hartelijk dank namens ons allemaal.
Ik zie weer uit naar een volgende keer. Tot ziens en groetjes van Audrie (ajvisser@live.nl)